SHL 2016/2017

SHL-klubbens jakt på målvaktsstjärnan

Örebro vill byta ut publikfavoriten – mot ”Monstret”

Av: 

Hans Abrahamsson

Mattias Karlsson

HOCKEY

Julius Hudacek, 28, är på väg bort från Örebro.

Nu kan Sportbladet avslöja att stjärnmålvakten Jonas ”Monstret” Gustavsson är ett hett alternativ som ersättare för slovaken.

– Det har jag inga kommentarer till, säger Örebros sportchef, Niklas Johansson.

Tidigare i veckan avslöjade Sportbladet att Julius Hudacek, publikfavoriten, är på väg att lämna Örebro efter fyra framgångsrika säsonger i klubben.

Kvällens betydelselösa match, för Örebros del, i sista omgången borta mot Karlskrona ser ut att bli den sista matchen i klubben.

Redan nu är Örebro på jakt efter ersättaren och Sportbladet kan avslöja att Jonas ”Monstret” Gustavsson finns högst upp på klubbens önskelista.

– Jag har egentligen inga kommentarer till det. Det finns sjuhelsikes många målvakter. Vi tittar vitt och brett och tittar egentligen på allt. Men det är inget speciellt med just Jonas. Han är inte hetare än någon annan, säger Örebros sportchef, Niklas Johansson, som också säger så här om Hudaceks status:

Har inget avtal

– Det vi har att bekräfta med Julius är att vi inte har något gällande avtal med honom. Hur det blir får vi se, det är jättesvårt att säga vilket beslut vi eller han kommer att ta.

Det pågår just nu en dragkamp om Jonas ”Monstret” Gustavsson som just nu blickar hemåt till Sverige igen efter åtta säsonger i Nordamerika och totalt 179 NHL-matcher i Toronto, Detroit, Boston och Edmonton.

Enligt uppgifter har även Djurgården, som Sportbladet tidigare skrivit om, men även Linköping anmält sitt intresse för 32-åringen.

Blickar mot Sverige

– Jag kan inte säga mer än att vi sonderar marknaden och det är klart att vi har koll på vilka lag som letar målvakter. Men det är tidigt än och Jonas fokuserar just nu på att spela klart den här säsongen, målvaktens agent, Pär Larsson. 

Är det spel i Europa som gäller nästa säsong?

– Vi siktar på Europa och förmodligen Sverige. Sedan kan det alltid hända saker där borta, men just nu är Europa och framför allt Sverige vårt huvudfokus. Det kan vara läge att komma hem och få en nystart. Jonas vill spela många och viktiga matcher.

Vad säger du om våra uppgifter om Örebro?

– Jag vill inte kommentera det. Vi tittar på allt som är intressant.

Gustavsson tillhör just nu Edmontons organisation och har gjort sju NHL-matcher den här säsongen, samt nio matcher i farmarligan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

SHL 2016/2017

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL 2016/2017

SHL Svenska hockeyligan

Julius Hudacek

Örebro

NHL