Klart: Talangerna förlänger med Leksand

HOCKEY

Goda nyheter för Leksandsupportrar. Talangerna William Wikman och Isac Skedung, båda födda 1997, följer med Leksand ner i allsvenskan. Båda är klara för ytterligare en säsong.

– Självklart känns det jättekul att vi har William och Isac kvar i Leksand. Båda besitter en jättestor talang och kommer att vara väldigt värdefulla för oss i HockeyAllsvenskan, säger sportrådets Mikael Karlberg i ett pressmeddelande.

Forwarden Wikman debuterade i Leksands A-lag under säsongen 2015/2016. Han svarade för 6 (4+2) poäng den här säsongen i SHL, på 15 matcher plus fem kvalmatcher.

– Jag trivs i Leksand, och när jag trivs spelar jag bra. Säsongen slutade väl tråkigt på alla möjliga håll, både med A-laget och juniorerna, men nu ser jag fram emot en ny. Jag ser mitt skott och min egen vilja som mina främsta tillgångar och tror att vi har en rolig säsong framför oss, säger Wikman i ett pressmeddelande.

”Sveriges bästa fans”

Centern Isac Skedung kom också han 2015/2016, och har spelat 27 SHL-matcher och fyra kvalmatcher, och gjort 6 poäng (5+1).

– Det är väl klart att man stannar! Jag trivs jättebra i Leksand och kan inte tänka mig ett bättre ställe att vara på. Gillar man hockey så är det här den perfekta staden att bo i, och att dessutom få spela inför Sveriges bästa fans känns helt fantastiskt, säger Skedung i ett pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM