Duncan Keith trejdad till Edmonton Oilers

Backikonen lämnar Chicago efter sexton säsonger

NEW YORK. En epok är över i Chicago.

Efter 16 säsonger trejdades backikonen Duncan Keith under måndagen från Blackhawks till Edmonton Oilers.

Mindre och mindre återstår av den trofasta kärna av publikfavoriter som byggde en modern dynasti åt Chicago Blackhawks under 10-talets första hälft.

Nu försvinner alltså även Duncan Keith, den mest framstående backen i laget som vann tre Stanley Cup mellan 2010 och 2015.

Redan tidigare i somras blev det känt att den 37-årige ikonen helst vill avsluta NHL-karriären närmare familjens hem i västra Kanada och under onsdagen kom beskedet att han trejdats till Edmonton Oilers.

Med i trejden ingår även tidigare Skellefteåprodukten Tim Söderlund som i år stod för fem assist på 23 framträdanden i AHL-laget Rockford IceHogs.

I andra riktningen kommer unge backen Caleb Jones samt ett val ett i tredjerundan i sommarens draft.

Med denna affär får Illinois-klubben mer svängrum under lönetaket och kanske kan man därmed vara med och hugga på någon av alla stjärnor som ser ut att bli tillgängliga de närmaste veckorna – till exempel Buffalos omsusade förstecenter Jack Eichel.

Duncan Keith har under sin sexton säsonger med Blackhawks spelat 1192 matcher, pangat in 105 mål och assisterat till ytterligare 520.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!