Skrällen – Rögle besegrade Färjestad

avMalin Wahlberg

Toppen mot botten i SHL kan väl bara sluta på ett sätt?

Nej.

Jumbon Rögle besegrade obesegrade serieledarna Färjestad under ordinarie tid.

– Det visar att alla kan slå alla, säger Ludvig Rensfeldt till C More.

Foto: Anders Bjur / BILDBYRÅN
Rögle tog en skön trepoängare.

Rögle hade inte vunnit en match under ordinarie tid den här säsongen och låg sist i SHL. Färjestad hade inte förlorat en enda match under ordinarie tid och ledde SHL.

Färjestad tog visserligen ledningen efter att Per Åslund satt 1-0 efter sju minuter. Men 15 sekunder in i andra kvitterade Ted Brithén.

Två minuter senare ökade Ludvig Rensfeldt på i powerplay. Färjestad gick för en kvittering i den sista perioden, men sju minuter in i perioden gjorde Juhamatti Aaltonen i stället 3-1.

Det var inte slut där.

Skapade tryck

Fyra minuter senare åkte sig Edwin Hedberg fri och satte sitt fjärde mål för säsongen.

Färjestad skapade ett rejält tryck efter 4–1-målet och med sju minuter kvar satte Mikael Wikstrand reduceringen för gästerna. Men serieledarna vaknade för sent och i tom kasse kunde Taylor Matson sätt 5–2.

– Vi jobbar stenhårt för varandra i dag. Vi har en hel del boxplay, men reder ut dem och sätter lägena vi får, säger Ludvig Rensfeldt till C More.

Skånelaget är därmed första lag att ta en trepoängare mot Färjestad den här säsongen.

– Det ville sig inte riktigt i dag. Vi kanske inte riktigt var beredda att betala det extra priset som behövs för att vinna, säger tränaren Johan Pennerborn till C More och fortsätter:

– Det är ändå ett starkt hemmalag. Det är tufft att vinna här nere, så har det varit i alla tider.

ARTIKELN HANDLAR OM