Victor Olofsson lever upp till smeknamnet ”Goalofsson”

NEW YORK. Victor Olofsson lever upp till smeknamnet ”Goalofsson” match efter match.

Han smaskade in ännu en puck när Buffalo i natt tog en av säsongens tyngsta segrar borta mot Dallas och det betyder att han gjort sju mål på de senaste sju matcherna.

– Det handlar om en kombination av självförtroende, flyt och att jag läser spelet lite bättre nu, säger den 27-årige ångermanlänningen till Sportbladet efter 3-2-viktorian i Texas.

Det börjar se ut som tidigt i höstas igen, när Buffalo Sabres åkte runt och fällde tiotaggare på löpande band. Dallas Stars är ett lag de egentligen inte ska kunna mäta sig mot, i alla fall inte i American Airlines Center, men de lyckades alltså ta två poäng just där inatt – efter ett övertidsmål inprickat av unga backlöftet Owen Power.

– Ja, det var starkt av oss, säger Victor Olofsson på telefon från Texas.

– Vi startade inte bra men hade ändå 1-1 efter första perioden och sedan tycker jag vi rullade över dem rätt bra i andra perioden.

PLUS: Stjärnans förvandling: ”Har aldrig känt mig så genomtränad”

En skillnad jämfört med segertågen i oktober och november är att just Victor börjat ösa in puckar. Han producerade då med, men inte med samma uppseendeväckande frekvens som senaste veckorna. Han smällde in ett rykande skott även i natt och har alltså gjort sju mål på de senaste sju matcherna. Sammanlagt är han upp i 22 fullträffar, vilket är personligt rekord - och renderar honom en delad andraplats i svenska skytteligan.

– Ja, det har verkligen lossnat och det är förstås roligt, fortsätter ”Goalofsson”.

– Det handlar om en kombination av självförtroende, flyt och att jag läser spelet lite bättre nu. Jag hittar rätt ytor där det finns utrymme att skjuta.

Även Rasmus Dahlin dyngade in ett skott mot Dallas och är uppe i fjorton mål.

– Han är fantastisk och har börjat utnyttja sitt skott mer i år. Det var exakt vad han gjorde ikväll, konstaterar Victor.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!