”Det är bättre tryck på våra matcher”

Publicerad 2023-03-19

GÖTEBORG. Karlstad eller Göteborg – vilken stad skapar bäst tryck på hockeymatcherna.

Linus Johansson, kapten i Färjestad, har sitt svar klart.

– Karlstad. Trycket i fredags var av final-klass. Det är bättre tryck på våra matcher, säger lagkaptenen.

Det blev en ny spännande kvartsfinal mellan Frölunda och Färjestad på söndagseftermiddagen.

Till slut vann hemmalaget efter att Loui Eriksson satte sitt andra mål för kvällen och avgjort matchen med 3–2-målet.

En snackis är vilken arena av Löfbergs Arena och Scandinavium som erbjuder bästa stämningen, hetsen och ljudkuliss. Nu har lagen spelat varsin hemmamatch och Färjestads lagkapten har sin analys klar.

– Nu är det skillnad mellan fredagar och söndagar, det måste man tänka på. Men det är bättre tryck i Karlstad. Det är bra stämning i Scandinavium, men inte som i vår arena. I fredags var det den bästa stämningen sedan den sjätte finalen för ett år sedan, säger Linus Johansson.

”En speciell publik i Karlstad”

Arenorna erbjuder lite annorlunda miljö och upplägg för publiken. Färjestads publik skötte introt själva i fredags när de sjöng klubbhymnen ”På den sköld Du klär” och i Göteborg är det mer musik där publiken har birollen.

– Sedan är det en bit från isen till både sittplats som ståplats, det gör att man tappar den där närheten som är så viktig. Titta bara hur nära fansen i Ängelholm kommer till isen, säger Johansson och fortsätter:

– Sedan är det en speciell publik i Karlstad. Det är långa traditioner att gå på ishockey och ibland mångåriga släkttraditioner med stor hockeykunskap. Kanske lite enögt, men det ska det vara på en hemmaplan, säger Johansson.

Publik-kampen leder Färjestad just nu. Men att dela ut verbala smockor har Frölunda stort A i, än så länge. Främst är det tränaren Roger Rönnberg som haft synpunkter på att Färjestads spelare förstärker och Rönnberg har framhållit att vikten av att inte ligga kvar på isen och vilka värdegrunder som Frölunda-spelarna har.

– Spela offer passar inte Roger. Men det är skönt att spela mot ett lag som står upp hela tiden, avrundar Johansson med ett brett leende.

Frölundas Christian Folin och Färjestads Linus Johansson i kvartsfinal två.