Kräktes och fick ångestattacker inför matcherna

Uppdaterad 2024-06-03 | Publicerad 2024-06-02

Den tidigare Modobacken berättar hur han kräktes och fick panikångestattacker inför matcherna.

Anledningen? Behandlingen som Frank Corrado tvingades utstå under Mike Babcocks ledarskap.

Följ ämnen
Modo Hockey

Svenskarna som haft honom har kallat honom allt från ”äcklig” till ”fruktansvärd”.

Nu öppnar flera NHL-spelare upp om skräcken de känt när de haft den tidigare mästaren Mike Babcock som tränare.

– Det finns ingen respekt där alls. Jag skulle aldrig behandla någon på det sättet, säger NHL-veteranen Denny Lambert till The Athletic.

Men en annan tidigare back, Frank Corrado som spelat sex NHL-säsonger, berättar nu om hur han mobbades av Babcock.

Han förklarar att han redan från start när han kom till Toronto Maple Leafs 2015 i princip nonchalerades och gjordes till åtlöje framför sina lagkamrater på grund av Babcock.

– ”Jag vet inte vem du är”, berättar Corrado att Babcock sade när han anlände till träningsanläggningen.

Mike Babcock.

”Han var ond, det gick för långt”

De bokade sedan in ett möte ihop dagen efter, klockan åtta på morgonen. Men när Corrado knackade på Babcocks dörr fick han svaret att tränaren inte hade tid att prata med honom. 31-åringen, som spelade för Modo i hockeyallsvenskan säsongen 2020/2021, väntade i en och en halv timme utan gehör.

Det slutade med att Corrado, som spelade i Maple Leafs vid två sejourer under Babcocks fem år i klubben mellan 2015 och 2020, drabbades av panikångestattacker i samband med matcherna. Det gick så långt att han kräktes till följd av de ångestkänslor han hade kring att spela under Babcock, något han aldrig tidigare varit med om.

– Han var ond. Det gick för långt och jag tog verkligen skada av det. Jag tror att han älskar att göra dig galen, att förstöra folks huvuden, säger han.

Mike Babcock tränade så sent som i höstas Columbus Blue Jackets men fick sparken efter att hans ledarskap återigen fått stor kritik. Frank Corrado avslutade sin aktiva karriär 2022.

Följ ämnen i artikeln