Malmö tog fjärde raka segern – besegrade KHK

Under träningen i måndags röt Malmötränarna ifrån och efteråt hade laget ett långt möte.
Resultatet därefter: Tre raka segrar – och Malmö är nu formstarkast i SHL.
– Mötet blev ett wake up-call för alla spelare, säger Fredrik Händemark, 23.

Malmö hade en ojämn inledning på säsongen och särskilt andra veckan i oktober hade man det tungt. Skåningarna förlorade fyra raka matcher, men den dystra sviten bröt man genom att besegra Växjö på bortaplan – och därefter har det vänt för skåningarna. Laget har den här veckan i tur och ordning besegrat HV71, Luleå och nu Karlskrona. Med den sviten är man formstarkast i hela SHL.

– Jag gillar attityden i vårt lag just nu. Vi har mycket skador, men killar steppar upp och vi visar stort hjärta. Vi visar att hårt jobb kan vinna hockeymatcher. Det har inte sett vackert ut alla gånger, men med stort hjärta kommer man långt, säger Fredrik Händemark, som gjorde ett mål och en assist mot Karlskrona.

”Tvungna att ta tag i det”

Sa ni något speciellt till varandra efter fyra raka förluster, eller varför har det vänt?

– I måndags den här veckan hade vi en dålig träning. Då fick coacherna markera och sa att det inte var bra nog. Då hade vi ett långt snack efter den träningen. Det blev ett wake up-call för alla spelare, att vi var tvungna och ta tag i det och visa åt vilket håll vi vill i tabellen. Efter det har vi visat otroligt bra attityd. Grymt skönt med full pott i veckan (tre segrar), säger Händemark.

Hur högt tonläge var det från coacherna på mötet?

– Det var en bra markering, framförallt att vi måste träna bättre. Kvalitén på träning måste upp om vi ska utmana de bästa lagen. Man kan inte ge bort med dåliga träningar och matcher, och då fick de markera att det inte var bra nog, säger Händemark.

Lika bra form som Malmö har, lika tungt är det just nu för Karlskrona. Blekingelaget har nio raka matcher utan trepoängare och är näst sist i tabellen.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!