NHL

Zibanejads succé: ”Mer energi än jag trodde”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEWARK. Ett mål i direkt i comebacken i onsdags, en enorm arbetsinsats i Black Friday-dramat i Boston – och sedan såväl mål som assist i numerärt underläge i lördagens matiné i Newark.

Snacka om att Mika Zibanejad rivstartat efter skadan som tvingade honom att sitta på läktaren i en månad.

– Jag känner faktiskt mer energi än jag trodde att jag skulle jag göra. Kul, man vill ju inte komma in och förstöra när laget börjat vinna, säger han till Sportbladet efter 4-0-segern mot Devils.

Det brukar ta ett tag innan hockeyspelare hittar in i normal rytm efter en månad på skadelistan – och även Mika Zibanejad insisterar på att han fortfarande har en bit kvar till nivån han uppträdde på innan han fick stänga butiken i slutet av oktober.

Men det märks sannerligen inte.

Rungande utropstecken

Han har varit enastående i de tre matcher han, i tät följd, spelat de senaste dagarna – med insatsen mot ärkerivalen New Jersey i Newark under lördagen som särskilt rungande utropstecken. Han gjorde själv ett av Rangers tre (!) ”shorthanded”-mål och spelade fram till ytterligare ett, insmackat av landsmannen Jesper Fast – och var under drygt 20 minuter på isen enastående även i övrigt.

– Det är kul att vara med och göra mål i numerärt underläge, men det blir på något sätt mer ytor då. Man vet själv när man har powerplay, man är inte riktigt redo på att de som är fyra ska anfalla, säger den 26-årige förstecentern när vi träffar honom i gästernas omklädningsrum efteråt.

– Och jo, jag, jag känner faktiskt mer energi än jag trodde att jag skulle göra. Nu var det ju två matcher på ett dygn och jag befarade att det skulle kunna bli lite jobbigt. Men jag kände redan under uppvärmningen att jag hade benen under mig och så fortsatte det under matchens gång.

”Ser helt okej ut”

Gladast är Mika dock, hur absurt det än kan låta, över att han inte klampat in och förstört för laget efter den otrevliga skadan.

– De har ju börjat vinna och då blir man lite orolig att man ska komma in och sabba. Därför är det extra kul att kunna vara med och bidra och att vi fortsätter vinna, ler han.

– Jag tycker det börjar se helt okej ut. Vi har framförallt börjat få bort svackorna i spelet, vi lägger inte av bara för att det blir jobbigt och svårt i matcherna. Det är mycket positivt.

Henrik Lundqvist vilade efter sin match i Boston dagen innan, så det var Alexandar Georgiev som fick hålla nollan i The Rock, men ”Henke” lär vara tillbaka mellan stolparna när Vegas dyker upp på Manhattan natten till tisdag.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Bjurman: Plötsligt som ett helt nytt lag

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

New York Rangers

Mika Zibanejad

Jesper Fast

Ishockey