Stjärncentern klar för Schweiz

SHL-klubben riskerar att drabbas av stjärnflykt till kommande säsong

Rögles stjärncenter Ted Brithén, 29, spelar i Schweiz nästa säsong.

Enligt Sportbladets uppgifter har övergången varit klar i flera veckor. 

I dag kom det uppgifter i schweizisk media att Rögles stjärncenter Ted Brithén jagas av storklubben Bern. Brithén har en klausul i sitt fyraårskontrakt med Rögle som möjliggör spel i KHL eller Schweiz.

Och den möjligheten har nu Brithén utnyttjat. 

Enligt Sportbladets uppgifter har det varit klart i flera veckor att Ted Brithén spelar i Schweiz kommande säsong.

– Jag vill ju spela i Rögle, men har alltid varit sugen på att spela utomlands. Bara för att jag inte vill sitta när jag är 40 år och har slutat och känna att jag inte har testat lite olika saker, säger Brithén i dag i en intervju med Helsingborgs Dagblad.

En hel del tyder också på att det är just Bern som vunnit dragkampen och den skicklige centern, som snittat närmare en poäng per match de två senaste säsongerna.

Kan tappa flera tunga namn

Den här hösten förstördes på grund av ett käkbensbrott redan i premiären, men sedan har Brithén kommit tillbaka starkt och producerat 20 poäng på lika många matcher. 

Förra säsongen blev det 38 poäng på 46 matcher, där Brithén ledde en av ligans bästa kedjor med Daniel Zaar och Leon Bristedt. 

Men Brithén är långt ifrån det enda tunga namnet som Rögle riskerar att tappa till kommande säsong. Tidigare har olika medier skrivit att stjärnbacken Kodie Curran och succémålvakten Roman Will är på väg till KHL. 

Och at backen Daniel Bertov uppvaktas hårt av HV71 och Djurgården.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!