Sparkade managern – stoppade Tampas svit

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEWARK. De vann tio raka, men i natt fick Tampa sina fina segersvit avklippt – av New Jersey Devils. 

– Någon gång tar det slut, vi visste ju att vi inte skulle vinna alla matcher som återstår. Jag är ändå väldigt glad över att vi satte ihop en sådan radda segrar, säger Victor Hedman till Sportbladet efter 3-1-förlusten.

Ja, att Tampas segerrad inte var oändlig stod förstås klart för de flesta, men få trodde nog att just New Jersey Devils – som krönte en allmänt kaotisk säsong genom att sparka general managern Ray Shero under söndagen – skulle klippa av den.

Men efter att ha skrällt med en 5-1-seger i Washington natten innan lyckades Jesper Bratt & co alltså knäppa även favoriten från västra Florida.

– Ja, de spelade bra, tycker jag. Det känns som att de fått en ny injektion av energi, säger backstjärnan Victor Hedman när vi träffar honom efteråt.

Devils firar nattens seger.
Foto: Adam Hunger / TT NYHETSBYRÅN
Devils firar nattens seger.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Hedman.

– Vi hade samtidigt våra lägen, men missade väldigt mycket ikväll. Framförallt jag själv, jag måste hitta målet när jag skjuter.

”Är inte lätt”

Den 29-årige ångermanlänningen – som assisterade till gästernas tröstmål – är dock inte alltför förkrossad över att den fina sviten är över.

– Det är alltid roligt att vinna, men någon gång tar det slut, vi trodde som sagt inte att vi skulle vinna alla matcher som återstår, konstaterar han. 

– Jag är ändå glad över att vi satte ihop en sådan radda segrar. Det är inte lätt den här tiden på året, när vi spelar så oerhört mycket matcher.

Toronto Maple Leafs åkte på en riktig propp nere i södra Florida under natten.

De lyckades visserligen göra fyra mål på Panthers, men släppte samtidigt in inte mindre än åtta.

– Vi fick en riktig örfil, säger coachen Sheldon Keefe.

Straffar avgjorde

Jonathan Huberdeau stod för ett mål och en assist och har nu mest poäng i Florida Panthers historia.

De enda övriga, alltjämt aktiva spelare som kan skryta med den meriten är Alex Ovetjkin (Washington), Patrick Marleau (San Jose), Mikko Koivu (Minnesota), Blake Wheeler (Winnipeg/Atlanta) och William Karlsson (Vegas).

William Nylander assisterade till av Leafs-målen.

Efter blytunga segrar i både Las Vegas och Denver tidigare i veckan vann de utomordentligt formstarka Pittsburgh-pingvinerna även söndagskvällens bortamatch mot Arizona med 4-3 – efter straffavgörande.

– Det är svårt att säga något annat än att det varit en lyckad bortaresa, säger coachen Mike Sullivan till nhl.com.

Patric Hörnqvist bidrog med ännu ett mål, inprickat i ett powerplay i början av andra perioden.

Hos hemmalaget gjorde småländske backen Niklas Hjalmarsson comeback efter att ha vårdats för en knäskada ända sedan tolfte oktober – och spelade omedelbart fram till ett mål.

Buffalo vann planenligt mot Red Wings i Detroit med 5–1. Rasmus Dahlin hade en assist.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE