Jesper Petterssons skallning anmäls

Högström frias för högerkroken från båset: ”Ska vara något grövre...”

Av: Matilda Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Djurgårdens Jesper Pettersson anmäldes och stängdes av två matcher av disciplinnämnden på grund av en skallning.

Men backkollegan Marcus Högström frias efter sin högerkrok – från avbytarbåset – i ansiktet på Rögles Dennis Everberg.

– För att det ska anmälas till disciplinnämnden ska det vara något grövre, säger SHL:s domarchef Tomas Thorsbrink till Hockeynews.

Det var känslofyllt när Djurgården tog emot Rögle på Hovet på tisdagskvällen.

I slutet av matchen blev Rögles tränare Cam Abbott så rasande på domarna att han visades upp på läktaren.

En situation som rörde upp känslorna var när Djurgårdens Jesper Pettersson skallade Rögles Leon Bristedt. Detta efter att Bristedts klubba hade varit i ansiktet på Pettersson. Efter matchen ville Bristedt tona ner situationen.

– Folk är heta, jag vet att det var Jesper Pettersson som gjorde det och han är ingen dålig människa – alla vill vinna och ibland rinner det över lite, det är inga hard feelings mot honom och han är säkert lite ångerfull för det var inte så snyggt, sade han till Sportbladet.

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

I slutet av matchen rök även Dif-kaptenen Marcus Högström ihop med Rögles Dennis Everberg. Högström var i båset och där ifrån tog han tag i Everbergs klubba. Röglespelaren svarade med att slå till Högström som i sin tur drog av Everbergs hjälm och därefter var slagsmålet i full gång.

Situationsrummet har efter granskning av situationerna nu beslutat om att anmäla Jesper Pettersson till Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd och under eftermiddagen kom domen: Dif-backen stängs av i två matcher.

Därför frias Högström

De väljer dock att fria Högström.

– Marcus Högström har handsken på sig och slår. För att det ska anmälas till disciplinnämnden ska det vara något grövre. Att du är ute efter att skada, att det är ett regelrätt slagsmål, att två stycken slåss och en matar massor med slag på en spelare som är försvarslös. Eller ett slag i ansiktet utan handske, då anmäls det också, säger domarchefen Tomas Thorsbrink till hockeynews.se.

Domarna nöjde sig med att dela ut varsin tvåa till Högström och Everberg.

– Man kan fundera i det här fallet att det skulle vara ett större straff, att han (Högström) skulle ha åkt på en fem minuter fighting, för nu fick de lika mycket bägge två. Det var två minuter var. Det är det regelverk som finns, säger Thorsbrink.

Under onsdagen meddelar Rögle till Kvällsposten, att Everberg – en av höstens bästa spelare i topplaget – fått en hjärnskakning efter slaget mot ansiktet och att han därmed inte spelar mot Luleå i morgon, torsdag.

– Jag tycker att han (Marcus Högström) ska bli avstängd, inget snack. Om det är någon i vårt lag lag eller om det är någon annan spelare spelar ingen roll. Vi måste bli mer måna om spelarnas säkerhet, sportchef Chris Abbott till hockeynews.se.

Publicerad:

LÄS VIDARE