”Tappar jag hettan är jag ingen bra hockeyspelare”

Anton Rödin om sitt heta temperament och det galna utbrottet i Schweiz: ”Proppskåpet går ibland”

Publicerad 2019-08-22

GÄVLE. Anton Rödin, 28, är tillbaka i SHL och Brynäs – och att han fortfarande brinner på isen råder det ingen tvekan om.

Det visade inte minst en uppmärksammad situation i slutet av säsongen i Schweiz. 

– Ibland går proppskåpet som det gjorde där och jag tror att jag behöver det för att prestera bra, säger Brynäs lagkapten. 

Följ ämnen

Anton Rödin har i SHL gjort sig känd som en väldigt skicklig hockeyspelare. Men det är också en spelare som agerar med ett stort hjärta och mycket känslor, som ibland kan vara svåra att hålla tillbaka.

Redan i Brynäs andra träningsmatch rann det över ett par gånger då Rödin hamnade i några heta dueller med Modos Henrik Björklund. 

Vinnarinstinkten har alltid varit stark, och den har definitivt inte mattats med åren. Det visade inte minst avslutningen i Schweiz. I en match som egentligen inte gällde något, Davos var redan rejält avsågat och klart för kvalspel, när man ställdes mot topplaget Bern. Det hindrade inte Rödin från att få ett rejält utbrott på Berns Tomas Rüfenacht. Efter en dubbelutvisning hamnade de båda i en stenhård verbal konfrontation i utvisningsbåset. Det var långt ifrån några vackra ord som utbyttes. 

Mitt framför en tv-kamera, dessutom. Händelsen blev snabbt en riktig snackis.

Ska vara lika tjurig

Nu berättar Rödin själv om händelsen. 

– Det händer rätt ofta att man snackar på isen, men man är inte van att det är en kamera rakt i ansiktet och den missade jag, säger Rödin med ett leende, 

Hur kände du efteråt när du såg klippet och hörde ditt ordval?

– Att det kanske inte var det smidigast jag har gjort. Lite ångest kanske jag hade när jag såg det och tänkte: ”vad fasen har jag gjort nu?”. Men det är vad det är, det får man bjuda på, säger Rödin med ett leende.

Att ligga precis på gränsen rent känslomässigt tror Rödin är en förutsättning för att han ska får ut maximalt av sitt spel. 

– Tappar jag den hettan är jag ingen bra hockeyspelare längre. Ibland går proppskåpet som det gjorde där och jag tror att jag behöver det för att prestera bra.

Finns det risk att något liknande händer dig även i SHL i vinter?

– Jag ska nog först kolla om det finns någon kamera, men jag ska nog var lika tjurig, haha.