Rangers utslaget – Lundqvist till VM?

avPer Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Henrik Lundqvist och hans New York Rangers är utslagna ur Stanley Cup-slutspelet.

Nu är frågan – kommer han hem och spelar VM med tvillingbrorsan Joel?

– Vi får återkomma om det, säger målvaktsstjärna till Sportbladet efter den avslutande 2-4-förlusten mot Ottawa Senators.

Besviken Lundqvist.

Det är en bedrövad men ändå samlad Henrik Lundqvist som sitter i omklädningsrummet och försöker sammanfatta 2-4-förlusten på Madison Square Garden som satte punkt för hans tolfte NHL-säsong – betydligt tidigare än hade hoppats.

– Ja, nej, det är ingen rolig känsla just nu.  Det här är verkligen en stor besvikelse, säger han när Sportbladet talar med honom efter officiella presskonferensen med nordamerikansk media.

”Vi var det bättre laget”

– Jag tycker vi var det bättre laget, men Ottawa var bättre på att hitta vägar att vinna matcher. Vi hade chansen uppe i Ottawa alla tre matcherna, men de vinner samtliga i alla fall. Det ska de förstås ha cred för, sättet på vilket de krigar sig tillbaka hela tiden.

Särskilt svider det faktum att Erik Karlsson & co två gånger om kom tillbaka när de hade tagit ut målvakten i slutminuterna.

– Ja, det var där det avgjordes. Där hade vi chansen och om vi vunnit någon av de matcherna hade det gjort otrolig skillnad i serien. Men igen, de är duktiga, jag ska inte sitta här och säga något annat.

I den sista matchen i natt kom ”Blueshirts” igång för sent.

– Ja, så var det. Vi spelade väldigt bra andra hälften av andra perioden, men det blev tungt när de fick in ett tredje mål. Vi var på gång där, fortsätter ”Henke”.

– Sedan tog vi ändå tag i det igen i tredje. Skillnaden var att de höll undan i det läget. Det gjorde inte vi uppe i Ottawa.

Foto: USA TODAY Network / Sipa USA
Foto: TT

Frågan svenska hockeyfans nu ställer sig är förstås om den största målvaktsstjärna vi har och kommer hem och förstärker Tre Kronor i VM. 

Den frågan är han inte överförtjust i att besvara så tätt inpå playoff-sortierna och han gör det inte nu heller. 

– Vi får återkomma om det, säger han.

Zibanejad: ”Blir inget VM”

Med tanke på att VM förmodligen innebär en sista chans att få spela en stor turnering med tvillingbrodern Joel är det dock ingen vågad gissning att ”Henke” faktiskt överväger att tacka ja när Rikard Grönborg ringer. 

Däremot är det nog inte så troligt att Mika Zibanejad, som var Rangers bäste forward i de sista matcherna och till sist gjorde mål på sina gamla kompisar i natt, kan komma.

– Just nu känner jag bara besvikelse och kan inte tänka på mycket annat, men mitt kontrakt går ju ut så det blir inget, säger han. 

Även Oscar Lindberg och Jesper Fast har utgående kontrakt, så de lär inte heller vara tillgängliga.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se


STANLEY CUP I NATT: dubbla Game 7-rysare.

Följ Washington-Pittsburgh (01.35) och Anaheim–Edmonton (04.05) i Per Bjurmans NHL-blogg!

ARTIKELN HANDLAR OM