”Helt klart skönaste jag gjort”

HOCKEY

NEW YORK. Det var Oscar-gala i New York i natt.

Oscar Lindberg stod för två fullträffar när New York Rangers kvitterade slutspelsserien mot Ottawa Senators.

– Helt klart de skönaste mål jag gjort, säger den 25-årige västerbottningen till Sportbladet efter 4-1-segern.

1 av 2 | Foto: BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Det går inte en natt utan att en svensk hockeykrigare gör betydande avtryck i Stanley Cup-slutspelet och i natt var det alltså New York Rangers-centern Oscar Lindbergs tur att stjäla showen.

Han gjorde båda målen när New York Rangers under andra perioden dödade nattens fjärde möte med Ottawa Senators och gick upp i 3-0-ledning.

Först kom han släpande när Michael Grabner hade brutit sig loss i ännu ett friläge, fick pucken droppad på klubbladet och svepte in den bakom Craig Anderson – och sedan prickade han själv in ett skott utifrån.

– Ja, det är absolut de skönaste mål jag gjort, säger den Skellefteå-bördige 25-åringen när vi träffar honom i ett omklädningsrum där journalister och kameramän i princip klättrar på varann för ett säkra citat.

Lugn kväll för ”Henke”

– Jag är överhuvudtaget glad över att äntligen ha fått in några puckar, särskilt när det är så viktiga matcher. 

Oscar stod för en fullträff även i förra matchen och har övertygat hela slutspelet. Många menar till och med att han genomgående varit en av Rangers allra bästa forwards och borde få mer speltid.

– Det är inte så mycket att fundera på för min del, coachen bestämmer istiden och jag försöker bara ta vara på de minuter jag får, fortsätter matchvinnaren.

– Så fort jag kommer in på isen tänker jag på att försöka bidra med det jag kan och ikväll lyckades vår kedja som sagt göra två mål och det känns förstås skönt.

Till slut vann Rangers alltså med 4-1 och det gjorde det på ungefär samma sätt som i tisdags.

Genom att dominera och, åtminstone tidvis, spela ut sina gäster från Kanada.

– Ja, vi har spelat väldigt bra här hemma och varit noggranna och gjort alla små saker rätt, säger Henrik Lundqvist.

Som återigen hade en förhållandevis lugn kväll, åtminstone fram till tredje perioden. Under de två första skapade Ottawa egentligen inte en enda riktigt raffinerad målchans.

”Kommer bli svettigt”

– Nej, men det beror på att vi spelade så bra och inte gav dem några lägen, konstaterar ”Henke”.

I slutminuterna, när tillställningen för länge sedan var avgjord, tappade gästerna humöret och drog på sig många utvisningar för roughing och osportsligt uppträdande att blott sex spelare satt kvar i båset när slutsignalen ljöd. 

Bland annat gav sig Mark Stone på just Oscar Lindberg, som replikerade och sånär alltså fullbordade ett Gordie Howe hattrick.

– Fast då hade jag behövt en assist också, flinar han och kliar sig i ett rätt imponerande slutspelsskägg.

Serien står nu 2-2 och Rangers har, känns det, visst momentum inför fortsättningen i Ottawa på lördag.

– Nja, de vann sina två hemmamatcher och vi våra. Det här är fortfarande en helt jämn serie. Det kommer bli svettigt, säger coachen Alain Vigneault.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM