Brynäs har identifierat spelaren bakom påhoppet

Brynäs lovade att gå till botten med påhoppen på Linus Söderström under SM-finalen.

Nu har man identifierat spelaren som kallade HV-målvakten för ”särbarn”.

”Vi kan konstatera att en av våra spelare har gått över gränsen”, skriver ordförande Johan Stark i ett uttalande.

Det var efter SM-guldet som guldhjälten Linus Söderström berättade för Expressen att han, med anledning av sin aspergers-diagnos, kallats särbarn av en Brynässpelare under finalen. 

–  Det är så skönt att göra det mot Brynäs som har spelare som åker runt och kallar en för ”särbarn” och trakasserar en och sånt, sa han då. 

Brynäs tog avstånd och lovade att gå till botten med påhoppet. 

Det berättar klubben att man har gjort nu. Man har identifierat en spelare som gjort sig skyldig till kränkningen. 

”Vi kan konstatera att en av våra spelare har gått över gränsen med vad man säger och inte säger på isen. För det vill vi i Brynäs IF och Brynässpelaren ge Linus Söderström en uppriktig ursäkt för det han har fått uppleva. Linus är en fantastisk målvakt och en person som förtjänar all respekt”, skriver ordförande Johan Stark i ett uttalande. 

”Får inte ske till vilket pris som helst”

Brynäs namnger inte spelaren eller vilka konsekvenser det leder till internt, men säger att man nu ska se fortsätta jobba med frågan på allvar. 

”Efter samtal med flera av våra egna spelare och Linus Söderström kan vi konstatera att gränserna för vad man säger på isen inom SHL måste diskuteras inom ligan. Alla vill vinna, men det får inte ske till vilket pris som helst. Brynäs IF kommer ta ett stort ansvar och föra diskussionen vidare inom ligan och påverka till en omfattande förändring för hockeyns bästa. För oss börjar arbetet hos oss själva”, skriver man. 

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!