Forwarden återvänder till Leksand

Efter kvalförlust mot Mora spelar Leksand i hockeyallsvenskan till hösten.

Men nu rustar de för en återkomst till SHL, och presenterar under måndagen att forwarden David Åslin, 27, återvänder till klubben.

– Han har skrivit på ett tvåårskontrakt och kommer att få en stor roll i vårt lag, säger Mikael Karlberg, sportsligt ansvarig i Leksand, i ett pressmeddelande.

David Åslin kom till Leksand inför säsongen 2005/2006, och gick hela vägen från att spela U18 till A-laget. Han spelade för klubben senast 2015, och nu värvas han tillbaka till Leksand efter två säsonger i Rögle.

– Det här känns verkligen otroligt roligt. Jag har fått ett väldigt bra intryck av tränaren Markus Åkerblom, och jag tror att Leksand har någonting riktigt bra på gång. Vårt mål med att ta oss tillbaka till SHL är tydligt, och jag ville verkligen inte missa chansen att få vara med om den här resan. Jag ska göra mitt bästa för att bidra så mycket som möjligt på vår väg tillbaka till SHL, säger Åslin i ett pressmeddelande.

Skriver på för två säsonger

David Åslin lämnade Leksand första gången inför säsongen 2011/2012, då för Troja/Ljungby. Efter två säsonger i Troja har han sedan dess spelat SHL-hockey för Växjö, Leksand och senast Rögle. Nu kommer han alltså tillbaka till Leksand på ett tvåårskontrakt.

– Efter jul har David varit riktigt bra, och vi ser fram emot att se honom fortsätta utvecklas hos oss. David är en skridskoskicklig spelare som bidrar med många poäng, och han har också en härlig inställning och viktiga vinnaregenskaper. Han är dessutom ”leksing”, har spelat här tidigare, och känner mycket för föreningen, vilket kommer att betyda mycket för oss. Inte minst med tanke på att vi, under de senaste två åren, verkligen har sett vad hjärta och inställning betyder, framförallt i slutet av säsongen, säger Mikael Karlberg, sportsligt ansvarig i Leksand, i ett pressmeddelande.

Senaste säsongen gjorde Åslin 11 poäng på 35 matcher i Rögle.

Åslin blir Leksands fjärde värvning inför nästa säsong. Sedan tidigare är Mattias Nilsson, Fredrik Lindgren och Anton Karlsson klara.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!