Succé direkt för ”Bäckis” och nya kedjan

Publicerad 2017-05-14

Nicklas Bäckström har precis landat i Köln.

Han presenterade sig med drömassist till William Nylander och mål direkt.

– Otroligt kul att spela med Nylander, säger ”Bäckis” i TV4.

Tre nya NHL-spelare, Henrik Lundqvist, Oscar Lindberg och Nicklas Bäckström, klev in i elden mot Danmark.

Och trion visade direkt vilka förstärkningar de är.

Efter en första period där Henrik Lundqvist gjorde ett par viktiga räddningar i numerärt underläge och brorsan Joel Lundqvist gjort 1–0 var det dags Bäckströms och hans kedja med William Nylander och Oscar Lindberg att kliva fram.

Dubbla Nylander-mål

Först grävde Oscar Lindberg fram pucken till John Klingberg som friställde Nylander som kyligt rundande George Sörensen och satte 2–0.

Men det var ingenting mot hur snyggt 3–0 var. Nylander stod för en soloräd i offensiv zon, innan han levererade en passning till ”Bäckis” som direktspelade tillbaka till William som kunde sätta pucken i öppet mål.

– Han är en otrolig talang, otroligt kul att spela med honom. Jag såg honom när han var 13 år och hans pappa (Michael) spelade med mig så det var kul att spela med honom, säger Nicklas Bäckström.

Där och då såg matchen avgjord ut. Men danskarna skapade nerv med två reduceringar i tredje perioden. Men precis efter att Markus Lauridsen gjort 3–2 tog Julian Jakobsen en slashing-utvisning som ledde till ett efterlängtat mål i powerplay – signerat just Nicklas Bäckström.

Avgjorde själv

På passning från John Klingberg direktsköt forwarden in 4–2.

Målet var Sveriges blott tredje i spelformen under hela turneringen.

– Det fungerade bra i vår kedja, vi rörde pucken snabbt och spelade mycket tid i deras zon, säger Nicklas Bäckström om kedjans totala insats.

Även William Nylander njöt av sitt sällskap.

– Ja det var fina passningar i dag, det var bara att hänga dit dem. Vi hittade varandra bra, vi kan bygga vidare på det framöver, säger han till TV4.