Tre Kronor hoppas på en ny ”gul vägg”

avHans Abrahamsson, Tomas Ros

Foto: Jimmy Wixtröm

KÖLN. Tre Kronor är i semifinal i hockey-VM.

Nu hoppas både spelare och Ishockeyförbundet på fansens stöd mot Finland.

– En ny gul vägg i Lanxess Arena vore riktig häftigt, säger Anna Nordqvist, kommunikations- och marknadschef på Svenska Ishockeyförbundet.

Tre Kronor hade ett enormt publikstöd under de tre första matcherna i mäktiga Lanxess Arena. Efter segern mot hemmanationen Tyskland svarade de svenska fansen för en mäktig hyllning.

Man tog helt sonika över ”Du gamla du fria” och hela den andra versen framfördes som en mäktig allsång av de blågula fansen.

”Det var gåshud”

Efterår var spelarna både imponerade och lite tagna:

– Magiskt, helt magiskt. Det var gåshud, sa exempelvis backen Victor Hedman.

– Det var helt underbart. Jag sjöng med fram till att fansen tog över. Nu har vi en gul vägg i Köln också! utbrast Gabriel Landeskog.

Efter kvartsfinalutflykten till Paris är nu det svenska laget tillbaka i Köln igen. I morgon väntar semifinal och ett riktigt prestigemöte med Finland. Lanxess Arena, med plats för 18 000 åskådare, förväntas bli en kokande gryta.

IIHF har biljetter kvar till matchen. Det finns att köpa på arrangörens hemsida.

– Vi har biljetter i olika kategorier och till olika priser. Ståplats är dessvärre slut, säger en IIHF-representant till Sportbladet.

”Inte som fotbollen”

Svenska Ishockeyförbundet har tillgång till cirka 400 biljetter till Tre Kronors semifinal och de är redan uppbokade. Dessutom har svenska resebyråer bokat upp ett par hundra biljetter till sina kunder.

Övriga biljetter kontrolleras av IIHF och säljs av arrangören.

– Det är svårt eftersom vi inte har tillgång till något stort antal biljetter och kan styra så våra fans kan köpa via oss. IIHF jobbar inte som fotbollen gör, där tilldelas respektive förbund ett stort antal biljetter under mästerskapen och kan sedan sälja vidare till supportrarna, säger Anna Nordqvist, kommunikations- och marknadschef på Svenska Ishockeyförbundet.

– Som upplägget är får de som vill ha biljett till matchen köpa vi arrangörerens biljettsajter, säger Nordqvist.

Semifinalen mot Finland spelas lördag klockan 19.15.

ARTIKELN HANDLAR OM