Jagr gjorde sin första poäng för nya laget

HOCKEY

Nu har Jaromir Jagr börjat elda igång hos nionde NHL-klubb.

Efter två poänglösa matcher hamnade 45-åringen äntligen i poängprotokollet hos Calgary Flames i nattens 5–2-seger mot Vancouver på bortaplan.

Foto: DARRYL DYCK / TT / NTB Scanpix

Han var medveten om att det skulle ta tid att varva igång sin 24:e – och med största sannolikhet sin sista – NHL-säsong. Ganska exakt tre matcher behövde den legendariske super-tjecken på sig.

Missnöjd med sin egen insats efter en övertidsseger mot LA Kings i debuten för Calgary och sen en storförlust i hemmadebuten med Flames – men i natt lär han vara desto mer nöjd efter att Calgary studsat tillbaka mot Vancouver.

Matchens bäste

Jagr noterades för en assist i matchen efter ett skönt klapp-klapp-spel Johnny Gaudreau i powerplay, och utsågs av sina lagkamrater till matchens bäste.

Jagr om att spela med Johnny Gaudreau, 24, och Sean Monahan, 23, spelare som han hade lika gärna kunnat vara pappa till. 

– De är båda väldigt talangfulla spelare och grymma offensivt. De kan slå spelare 1 mot 1.

Assisten var för övrigt tjeckens nummer 1150 i karriären. En lista som han i nuläget är femma på och som han kan komma att klättra på under säsongen där han jagar Ray Bourque med 1169 assist. 

Foto: DARRYL DYCK / TT / NTB Scanpix

Edmontons Adam Larsson jublade inte särskilt mycket över sitt slagskottsmål i tredje perioden. Undra på det när ställningen då redan var 6–0 till bortalaget Ottawa.

Förre HV- och Frölunda-backen Oscar Fantenberg stod för sin första NHL-poäng med en assist för sitt LA Kings som vann med 4–2 mot Buffalo.

Ken Hitchcock klättrade upp på tredjeplatsen på listan med historiens segerrikaste tränare efter Dallas 3–1-seger mot succéartade Colorado. Segern var Hitchcocks 783:e i karriären.

Jaromir Jagrs NHL-karriär i siffror 00:33

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL