Porsberger: Bra att vi får nytändning

Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYR N
HOCKEY

Markus Åkerblom saknades när Leksand tränade inför matchen mot AIK.

Under eftermiddagen fick spelarna höra att han sparkats.

– Personligen gillar jag Mackan, men han har inte fått till det riktigt, säger Johan Porsberger.

Det blev bara sex månader och åtta seriematcher för Markus Åkerblom i Leksand. Efter en svag inledning av Hockeyallsvenskan sparkar klubben sin huvudtränare och låter J20-tränarna Jens Nielsen och Elias Granath tillfälligt leda laget i söndagens match mot AIK.

Johan Porsberger är poängbäst med sina 3+2 för leksingarna, men han har betydligt högre förväntningar på lagets målproduktion. Att det blir ett skifte i ledarstaben ser han som nödvändigt.

– Jag tror att det kan vara bra. Personligen gillar jag Mackan, men han har inte fått till det riktigt. Det är nog bra att vi får nytändning, säger Porsberger.

Speciell dag för spelarna

Varför har det inte fungerat?

– Bra fråga. Vi har inte fått till vår offensiv, där vi ska vara som bäst. Vi har försökt ändra och ändra och ändra, men ingenting har fungerat.

Så trots att resultaten sett liknande ut har mycket förändrats bakom kulisserna?

– Precis.

Leksand spelade i SHL förra säsongen och siktar på ett snabbt återtåg. De ligger på tolfte plats i tabellen och hoppas påbörja klättringen redan i söndagens möte med åttan AIK.

Johan Porsberger säger att lördagen har varit speciell. De fick reda på avskedet under eftermiddagen och Markus Åkerblom saknades under träningen.

”Vi vill spela med fart och fläkt”

– I dag har vi samlats och tränat lite. Snackat med Nielsen och Granath. Inga större konstigheter, fast det här är nytt för mig också, säger 24-åringen.

Hur blir det att spela match med de nya tränarna?

– En nytändning. Alla har något att bevisa för Jensa så det blir nog bra.

Vilken konkret taktisk skillnad vill du se?

– Att vi får igång offensiven och börjar spela hockey. Att vi spelar med fart och fläkt som vi ska.

ARTIKELN HANDLAR OM