NHL

Svenskarnas succé – sänkte Vegas

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

LAS VEGAS. Henrik Zetterberg hade aldrig varit i Las Vegas innan Detroit Red Wings match mot Golden Knights i T-Mobile Arena i natt. 

Men det såg ut som den 37-årige kaptenen borde sökt sig till spelstadens neonsken tidigare, för han var magnifik och såg med ett mål och tre assist till att det nya NHL-laget från Nevada åkte på sin allra första förlust.

– Det var väldigt roligt att spela här, jag blev riktigt inspirerad, säger den 37-årige kaptenen till Sportbladet efter 6-3-segern och får medhåll av tvåmålsskytten Gustav Nyquist.

Det sägs ibland att förstagångsbesökare i Las Vegas alltid har rätt sorts flyt – och det verkar onekligen stämma på Henrik Zetterberg.

Hans debut i den overkliga hägringen ute i Nevada-öknen hade ungefär samma dignitet som elektricitetens dito för något sekel sedan.

Veteranen från Njurunda gjorde själv ett mål – med en elak fint mellan benen på Marc Andre Fleury – och spelade fram till tre, och kan ganska lugnt beskrivas som den som renderade Vegas Golden Knights historiens första förlust.

Han stod för en klassisk Vegas-show, helt enkelt.

– Ja, det kanske var lite klassisk nybörjartur, säger ”Zäta” med ett flin när vi träffar honom i gästernas omklädningsrum efteråt.

”Rena partyt”

– Men det var verkligen roligt att spela här. Stämningen var hög redan under uppvärmningen och sedan blev det ju rena partyt på läktarna. Jag blev riktigt inspirerad och kommer gärna tillbaka hit och spelar fler gånger.

Jo, inspirationen gick inte att ta miste på. De tre Framspelningarna var lika snygga som målet och ställde motståndarna fullständigt.

– Jag hade lite flyt också, vid första målet studsade pucken på Vegas-backens klubba så att jag och ”Gus” kom loss i två-mot-en-läge och på mitt eget mål krockade ju deras backar så att jag ställdes fri, fortsätter han.

– Men visst, några passningar var kanske lite snygga. Det blev å andra sidan så öppet att jag inte kunde låta bli att slå dem.

Nämnde Nyquist hade en fin kväll på Strippen, han också,  och smackade in sina två första mål för säsongen – och insatsen belönades med två bläckfiskar som tillresta Wings-fans för första gången slängde in på T-Mobile Arena-isen.

Leder östra tabellen

– Ja, det känns såklart bra att få in några puckar, men jag håller med ”Zäta”, det var verkligen roligt att spela här. Vi hade ju så mycket fans med oss, det kändes som de hade fest på läktarna, säger han.

– Allra viktigast är dock att vi vinner två bortamatcher ”back-to-back” (Wings vann mot Arizona igår natt). Det är absolut nödvändigt att vinna på bortaplan. 

Wings har överhuvudtaget vunnit mycket sedan säsongen startade för snart två veckor sedan och har faktiskt tidig ledning i den östra tabellen.

– Jaså, leder vi? Ja, det har känts bra i inledningen och det är fint att vi är med på det här sättet från start. Allt blir så mycket lättare, konstaterar ”Gus”.

SE OCKSÅ

Superanalys: Topp 50 bästa spelarna i NHL 2017/18

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Resultatservice
Publisert:

LÄS VIDARE

Bäckströms show: ”Riktigt skönt”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Vegas Golden Knights

Detroit Red Wings

Henrik Zetterberg

Gustav Nyquist

Ishockey