Bad om ursäkt efter ”coronalarmet”

Reporter: Hans Abrahamsson

Publicerad:

Brynäs drog igång ett corona-larm i morse sedan två spelare insjuknat.

Något som skakade om både SHL och Svenska ishockeyförbundet, som övervägde att ställa in kvällens möte med Örebro.

– Vi överreagerade och jag har bett både SHL och Sif om ursäkt, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv.  

Det var dramatiska timmar i morse i Brynäs kansli. Till morgonvärmningen inför mötet med Örebro anmälde sig både Nicklas Danielsson och Greg Scott sjuka.

I matchen före mot Oskarshamn lämnade backen Victor Söderström återbud på grund av att han kändes sig hängig och febrig.

Med tanke på corona-läget har SHL och Svenska Ishockeyförbundet beordrat klubbarna att omedelbar rapportera in om någon spelare insjuknat i influensaliknande symptom.

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

När både Scott och Danielsson anmälde sig sjuka kontaktade Brynäs omdelebart SHL:s sportchef Johan Hemlin och Ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom.

Spelas utan publik

Något som visade sig var förhastat. 

– Det gick för fort från vår sida att informera. Båda hade feber och vi fick sjuk panik och drog igång något som inte var något. Det visade sig att en är magsjuk och att den andra har fått höstblåsor från sitt barn, säger Michael Sundlöv.

När larmet kom från Brynäs blev det stressat och uppjagat både hos SHL och Svenska Ishockeyförbundet. Bland annat övervägdes om matchen skulle ställas in eller skjutas upp.

Michael Sundlöv är ångerfull och självkritisk:

– Jag har skickat sms till både Hemlin och Östblom och bett om ursäkt för att Brynäs IF satte igång det här och slog på den stora trumman i onödan i morse. Men det är väldigt speciella tider för alla.

Matchen mellan Brynäs och Örebro är tänkt att spelas som planerat, och som tidigare bestämts blir det utan publik.

Publicerad: