Brynäs värvar nordamerikan från Tyskland

avMagnus Wilsson

Foto: INSTAGRAM

Brynäs fortsätter bygget inför nästa säsong.

På torsdagsförmiddagen presenterades 24-årige kanadensaren Jaedon Descheneau av klubben på ett tvåårskontrakt.

— Det finns oerhörd potential i honom, säger sportdirektören Andreas Dackell.

Brynäs meddelade på torsdagsförmiddagen på Twitter att de skulle presentera en spelare klockan 11.30. För att spexa till det lite extra gjorde en kreativ video som de la ut på Twitter där de hintade om vem det kunde vara.

Ledtrådarna var följande:

Det är en forward som skjuter från höger, kommer från Nordamerika, är i en bra ålder, har en uppåtgående karriärskurva och spelade den gångna säsongen i den tyska ligan.

24-årig kanadensare

Nu är han presenterad. Det är den 24-årige kanadensaren Jaedon Descheneau vars tyska klubb Düsseldorf tidigare meddelat att han tackat nej till en förlängning och skulle flytta till nordligare breddgrader.

— Han är en riktigt intressant spelare som vi har haft koll på under våren. Vi har fått riktigt bra scoutingrapporter på honom. Det är en bra person som tar ansvar och är bra att ha i laget, säger sportdirektören Andreas Dackell i ett pressmeddelande.

— Det finns oerhörd potential i honom. Han är i en jättebra ålder och har mycket kvar att ge. Han ville vidare och ta steg i sin karriär. Det känns positivt att han vill komma och ta det klivet med oss i Brynäs.

Hockeynews fick uppgifter på att anfallaren var på väg till Sverige redan i mars, men att det då var Luleå och Malmö som var huvudkandidaterna.

Descheneau gjorde 51 poäng (19 mål, 32 assist) på 52 matcher för Düsseldorf vilket gav honom nionde plats i poängligan i den tyska ligan. 2014 draftades han i den femte rundan av St. Louis i NHL-draften.

Det är Brynäs fjärde nyförvärv inför nästkommande säsong. Tidigare har de värvat trion Alexander Lindelöf, Lukas Zetterberg och Samuel Ersson från Västerås.

ARTIKELN HANDLAR OM