Banade vägen för Modosegern – med mystiska klubban

avMakoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: C more
Johan Forsberg med uppmärksammade klubban

Hål i klubban? Det kan väl inte vara bra?

Johan Forsberg tycker sannolikt annorlunda efter att han nätat i Modos tunga 4–2-seger mot BIK Karlskoga i Hockeyallsvenskan.

Med en mystisk klubbprototyp.

Att ha hål i klubban, racket eller annat verktyg man använder för att träffa en boll eller puck brukar anses vara något negativt.

För Johan Forsberg funkade det dock väl i det hockeyallsvenska toppmötet mellan Modo och BIK Karlskoga.

34-åringen, som kom från Luleå och SHL inför säsongen, ledde i alla fall vägen för Modos 4–2-seger med matchens första mål.

”Fråga mig inte...”

Ett mål han gjorde med en udda klubba, som syntes i närbild och uppmärksammades när han intervjuades av C More efter första perioden.

– Fråga mig inte, jag började med träklubba en gång i tiden och nu har vi kommit hit, säger Forsberg, som inte kunde gå in på mer detalj än så om klubban, som hade ett avlångt hål över hela bladet.

– Jag får inte uttala mig mer om det.

Rycker i toppen

Senare visade sig att klubban var en prototyp från klubbtillverkaren, där Johan Forsberg är en av testpiloterna.

– Otrolig utveckling från den gamla trädskaftet. Snart har vi inget blad heller kanske, säger C More-experten Mike Helber i studion.

Oavsett vad vi får se för ishockeyklubbor i framtiden så tyder mer och mer på att vi får se ett Modo som slutar topp-två i hockeyallsvenskan. Onsdagens seger innebär att tabelltvåan rycker ifrån i toppstriden, där det nu skiljer elva poäng ner till den nya trean Timrå, som passerade Karlskoga genom en 2–1-seger hemma mot Kristianstad.

”Löven” föll

Modos seger innebar också att de knappade in avståndet uppåt i tabellen till blott fem poäng. Serieledande Björklöven åkte på en plump borta mot Mora, som vann med 5–3 i en händelserik tillställning.

Det var även en stundtals stökig tillställning.

I slutet av den första perioden utnyttjades utvisningsbåsen i Jalas arena till fullo när fem spelare, tre i ”löven” och två i Mora, fick sitta av tvåminutare efter ett stort bråk bakom ena kassen. Detta vid ställningen 3–0 i Morafavör.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM