SHL-klubbarna som jagar OS-forwarden

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

HOCKEY

Flera SHL-klubbar slåss om OS-forwarden Alexander Bergström, 33.

Enligt Sportbladets uppgifter är även Färjestad med i jakten på Bergström, som fortfarande har dörren öppen för KHL-spel.

– Tråkigt svar, men jag ligger lågt med att kommentera enskilda namn, säger Färjestads general manager Peter Jakobsson. 

Färjestad vann grundserien förra säsongen men har nu inlett seriespelet med två raka förluster. Dessutom saknades forwardsduon Jesper Olofsson och Martin Johansson i gårdagens bortamöte med Skellefteå.

Lägg till att Färjestad nyligen släppte Axel Ottosson till seriekonkurrenten Linköping. Till Skellefteå hade Färjestad med sig juniorforwardsen Daniel Kyrk och Victor Sandberg för att få ihop full trupp. 

Enligt uppgifter till Sportbladet är nu Färjestad på jakt efter en forward för att bredda sin anfallslinje. Något som bekräftas av Peter Jakobsson. 

– Såklart kikar vi på olika alternativ när det blir skador, säger han.

Ett av alternativen är Alexander Bergström som fortfarande är klubblös, men Färjestad är långt ifrån ensamt om att jaga forwarden som spelade OS-turneringen 2018. Både HV71 och Leksand är med i jakten. Bergström vill helst till KHL och har därför valt att inte skiva på för någon SHL-klubb.

Även Widing är på marknaden

I Leksand finns redan Bergströms tidigare radarpartner från KHL, Patrik Zackrisson. 

Det som talar för HV71 är bland annat närheten till Karlskrona där Bergströms familj planerar att bo under säsongen. 

– Jag har inte bestämt mig ännu. Vill helst till KHL. Jag har inte hört att Färjestad ska vara intresserade. Visst börja det att klia i kroppen när ligorna dragit igång. Jag hoppas att något blir klart inom kort, säger Alexander Bergström.

Ett namn som, enligt Sportbladets uppgifter, är aktuellt är SHL-profilen Daniel Widing, som avslutade förra säsongen med Rögle, men inte erbjöds något nytt kontrakt. Widing inledde annars förra säsongen i Djurgården. Färjestad är i första hand ute efter en korttidslösning medan Widing helst vill ha ett kontrakt över säsongen med den klubb han hamnar i.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!