Frölunda HC

Ny förlust för Frölunda – trots talangens drömmål

Dahlins soloräd hjälpte inte – fjärde raka torsken för Frölunda

Av: 

Jacob Larsson

Simon Norberg

HOCKEY

Drömmålen avlöste varandra när formstarka Luleå tog emot formsvaga Frölunda.

Men någon svit bröts inte – Luleå segrade efter straffar och tog fjärde raka segern.

– Det var synd vi inte kunde hålla ut hela vägen och ta tre poäng, säger matchvinnaren Patrick Cehlin till Sportbladet.

När veteranerna inte levererar kliver supertalangerna fram. Rasmus Dahlins solomål och Lias Anderssons kvittering höll på bädda för en supervändning och en nödvändig seger för Frölunda, men det var formstarka Luleå som fick sista ordet till slut.

Norrbottningarna startade också matchen bäst. Emil Larsson hängde upp 1–0 i Johan Gustafssons högra kryss efter nio minuter och knappt tre minuter senare var det dags igen.

Drömmål av Cehlin

I ett två-mot-ett-läge lirade Robin Kovacs fram Patrik Cehlin som kyligt väntade ut Gustafsson innan han la in pucken för ett riktigt drömmål.

Väl där fortsatte dock hemmalaget att dominera spelet. 3–0 kom efter att Anton Hedman till synes omedvetet styrt in pucken i mål med skridskon efter en trasslig situation framför mål.

Det mesta talade då för att Luleå skulle gå till pausvila med en drypsäker tremålsledning, men Frölundas supertalang Rasmus Dahlin ville annat.

Från egen zon åkte 17-åringen solo innan han vispade upp ett stenhårt handledsskott i krysset bakom Joel Lassinantti i hemmakassen, något som gav göteborgarna hopp.

I upptakten av den sista akten reducerade John Nyberg på nytt, och med drygt fem minuter kvar satte Lias Andersson kvitteringen.

14 straffar krävdes för att skilja lagen åt

Matchen gick till förlängning och sedermera straffläggning. Där krävdes hela 14 straffar innan Patrik Cehlin avgjorde till Luleås fördel – lagets fjärde raka seger.

För matchvinnaren, som skjuter mest i hela SHL var det tionde målet för säsongen.

– Det var synd vi inte kunde hålla ut hela vägen och ta tre poäng. Men jag tycker ändå vi gör det bra. Vi har spelat bra på slutet och har hittat lite mer stabilitet i defensiven, säger Cehlin som fick stora delar av fjolårssäsongen spolierad på grund av en hjärnskakning.

Trodde du att det skulle gå så här bra för din del med tanke på vad du gick igenom i fjol?

– Ska jag vara helt ärlig hade jag inga förhoppningar alls på den här säsongen. Jag är bara glad att kunna spela och göra det man tycker är kul. Jag tycker jag kommit in bra i vårat spelsätt.

För Frölunda var det å andra sidan fjärde raka förlust.

– En match med två olika ansikten. I början vi visar dålig attityd, tar dåliga utvisningar och slarvar, men sen visar killarna en fantastisk moral i tjugo minuter. Vi har till och med chansen att vinna. Det är surt, det är det verkligen, säger Rönnberg till Cmore efter matchen.

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Resultatservice
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Frölunda HC

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Frölunda HC

Luleå HF

SHL Svenska hockeyligan

Ishockey