”Någon kastade en flaska och jag tror det var han”

NEW YORK. St. Louis-keepern Jordan Binnington tvingades avbryta nattens slutspelsmatch i Enterprise Center efter en kollision med Nazem Kadri – och hämnades enligt obekräftade uppgifter genom att kasta en vattenflaska på Colorado-forwarden under en tv-intervju efteråt.

– Någon kastade en flaska och jag tror det var han, säger Kadri.

Knappt sju minuter hade passerat i tredje mötet mellan Colorado och St Louis när incidenten – möjligen helt avgörande för utgången i serien – inträffade.

Svenske Blues-backen Calle Rosén och Colorado-forwarden Nazem Kadri jagade mot en puck som låg lös framför St. Louis-kassen och det slutade med att bägge två brakade in i målvakten Jordan Binnington.

Han blev liggande på isen i någon minut, reste sig sedan och försökte röra sig som vanligt – men hade för ont i ett ben för kunna fortsätta och lämnade isen. In i kassen kom istället finländaren Ville Husso.

”Bara titta på Kadris rykte”

Ingen utvisning utdömdes, men Blues-coachen Craig Berube låter antyda att han är övertygad om att Kadri – som varit avstängd vid flera tillfällen – medvetet skadade stjärnkeepern.

– Det är bara att titta på Kadris rykte. Det är allt jag tänker säga, fnyser han.

Kadri själv bedyrar att han inte hade någon möjlighet att undvika kollisionen och får medhåll av lagkaptenen Gabriel Landeskog.

– Det är en retur och självfallet ska ”Naz” jaga på den pucken. Backen jagar lika hårt och det är olyckligt att det blir en kollision men det är absolut inget fult i den situationen, säger han till Sportbladet.

Jordan Binnington tvingades bryta.
Jordan Binnington tvingades bryta.

Girard förd till sjukhus

Binnington verkar dock hålla med sin coach. När Kadri direkt efter slutsignalen i matchen – som Colorado vann med 5-2, efter både mål och assist av samma Kadri, för övrigt – gjorde en intervju med tv-kanalen TNT i korridoren utanför omklädningsrummet slängde någon en vattenflaska på honom.

– Och jag tror det var Binnington, säger han.

Journalisten Peter Baugh, som bevakar Avalanche åt sajten The Athletic, skriver senare på Twitter att han talat med två vittnen som bekräftar att Jordan Binnington de facto slängde en flaska.

Även Colorados back Samuel Girard skadades i matchen, efter en skoningslös tackling av Ivan Barbashev – och för honom gick det riktigt illa.

Han kördes till sjukhus och där konstaterades att han fått en fraktur på bröstbenet.

– Så han är borta resten av slutspelet, suckar coachen Jared Bednar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!