Dråpliga självmålet: ”Kände väl för mig...”

Publicerad 2022-03-05

Oscar Engsunds dråpliga självmål hjälpte inte Oskarshamn mot Luleå.

Men Johannes Salmonsson fick åtminstone fira.

– Han kände väl för mig där, den fine ”Ogge”, säger Salmonsson i C More och skrattar.

Följ ämnen

När Linus Omark satte 3–0 till Luleå i början av den andra perioden såg det mörkt ut för Oskarshamn i Be-Ge Hockey Center.

Men kort efter målet fick hemmalaget en biljett in i matchen.

Johannes Salmonsson pressade Oscar Engsund framför Luleås kasse men fick inte tag på pucken och situationen såg ut att lugna ner sig. Då vispade Engsund till med sin klubba och gjorde det så ”bra” att pucken gled förbi den egna målvakten Joel Lassinantti och in i mål.

”Kände väl för mig...”

Johannes Salmonsson hade dock inga problem med att räkna målet som sitt eget eftersom han har gått mållös hela säsongen. 36-åringen kramades om ordentligt av lagkamraterna.

– Det är skönt att få det ur vägen. Jag har längtat efter det där målet, säger Salmonsson i C More.

Han skrattar.

– Han kände väl för mig där, den fine ”Ogge”.

Fyra poäng av Omark

Målet väckte Oskarshamn och Kim Rosdahl reducerade till 2–3 halvvägs in i matchen. Men Luleå var starkast i den sista perioden och Pontus Andreasson satte Luleås fjärde mål i krysset. Målet innebar att Andreasson nu har gjort poäng i fem raka matcher och att Linus Omark gjorde noterades för sin fjärde poäng i matchen.

Luleå vann matchen med 5–2 efter ett mål i tom kasse från Isac Brännström.

– Jag tycker vi studsar tillbaka efter två riktigt svaga insatser och vi har pratat mycket under veckan om att vi ville studsa tillbaka. Jag tycker vi gör det på ett bra sätt och startar den första perioden fantastiskt, säger Luleå-backen Erik Gustafsson i C More.