Svensk bröllopsbonanza i NHL under helgen

Publicerad 2022-07-25

Filip Forsberg, Nicklas Bäckström, John Klingberg och William Karlsson gifte sig samtliga under den gångna helgen.

Från ceremonier i Stockholm till slottsfester på franska slott – det sparades inte på krutet när de svenska NHL-stjärnorna ingick sina livsvariga förbindelser.

Bland annat bjöd Filip Forsberg sina gäster på den ursvenska traditionen lördagsgodis, uppger amerikanska People.

William Karlsson och hans Emily Ferguson sa ja till varandra i Las Vegas, Nicklas Bäckström och hans Liza Berg bjöd in till storfest utanför Stockholm, John Klingberg och hans Fanny Hammarstrand valde Göteborg som festplats, medan Filip Forsberg och hans fru Erin Alvey slog till med ett bröllop på ett franskt slott – samma som Alvey delvis växte upp på som barn.

Alveys familjs ”chateau”, det vill säga Dunderry Castle, var platsen, vilket var extra betydelsefullt för Erin Alvey.

– För mig var det extra speciellt att få gifta mig med min bästa vän på samma trappor jag lekte på som barn, säger countryartisten Alvey till amerikanska People.

Filip Forsberg ordnade lördagsgodisbuffé

Bruden gick ned för altargången till en akustisk live-version av den tyska artisten Cascadas ”Everytime we touch”, gästerna serverades en fransk femrättersmeny och Filip Forsberg såg till att det fanns en lördagsgodisbuffé med ”upp till 40 sötsaker, inkluderat minijordgubbar och chokladcrepes som gjordes på beställning”, skriver People.

Filip Forsberg om sina intryck av den stora dagen:

– En otrolig dag från början till slut, vi kunde inte önskat oss ett mer perfekt bröllop. Alla våra vänner och våra familjer som umgås tillsammans och Erin vackrare än någonsin. Otroligt.

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!