Lämnar NHL – för dotterns skull

Gregory Hofmann, 29, flydde NHL och blev avstängd av Columbus Blue Jackets.

Nu avslöjas anledningen: nyfödda dottern.

– Som 22-åring hade jag kanske tänkt annorlunda, men nu är familjen viktigast, säger den schweiziske landslagsspelaren.

Efter 24 NHL-matcher, två mål och fem assist, den här säsongen försvann schweizaren Gregory Hofmann plötsligt från Columbus Blue Jackets.

I går meddelade klubben att de stängde av honom och var besvikna.

– Gregory gavs permission av personliga skäl och informerade oss sedan att han inte tänker återvända, skrev Columbus på sin hemsida.

”Var jobbig”

Nu kommer anledningen fram.

Gregory Hofmann, till höger.
Gregory Hofmann, till höger.

Hofmann avslöjar själv för tidningen Blick att han och frun Jessica fött en dotter och stjärnan prioriterar familjen före NHL.

– Tiden i Nordamerika var stundtals jobbig, men också trevlig. När jag reste hem för att vår dotter skulle födas växte min övertygelse (att inte återvända). Som 22-åringen hade jag kanske tänkt annorlunda, men nu har man andra prioriteringar och krav. Familjen är viktigast.

Går till svensklaget

I stället kommer Hofmann att fortsätta sin karriär i svensklaget Zug med såväl Niklas Hansson, Christian Djoos, Carl Klingberg som Anton Lander i truppen. Dessutom är Niklas Gällstedt assisterande tränare och Roger Hansson utvecklingsansvarig.

– Har du en klump i magen sin idrottsproffs så presterar du inte som du vill. Rolighetsfaktorn är också en viktig komponent. För mig hör allt ihop och jag kommer ha väldigt roligt i Zug.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!