Djurgårdens IF

Djurgården värvar kanadensisk forward

Av: 

Anton Toft

HOCKEY

Djurgården har gjort klart med William Eklunds ersättare.

Värvar kanadensiske forwarden Matt Lorito.

– En skridskostark forward som har en hög spelintelligens, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson på klubbens hemsida.

Efter att Manuel Ågren dragit på sig en knäskada och att situationen kring Willam Eklunds framtid oklar –väljer Djurgården att förstärka på forwardssidan.

Under lördagen bekräftar klubben själva på sin hemsida att de värvar in den kanadensiske forwarden Matt Lorito. 31-åringen skriver på ett ettårskontrakt för Stockholmsklubben.

– Matt är en skridskostark forward som har en hög spelintelligens. Han är väldigt allroundkunnig som spelare och van att spela såväl powerplay som boxplay. Han kan användas både som forward och center, men är främst värvad för att spela ytterforward, säger Joakim Eriksson.

NHL-meriterad

Lorito kommer senast från spel i AHL där han totalt gjort 226 poäng på 310 matcher. 31-åringen har även NHL-matcher för Detroit Red Wings på sin meritlista.

– Matt står för ett brett spel, med "många strängar på sin lyra", vilket gör honom komplett som spelare. Med en bra skridskoåkning passar han bra in på vårt presspel och högintensiva spel som vi vill spela, säger Djurgårdens spelutvecklingschef Tobias Pehrsson till klubbens hemsida.

Kanadensaren kommer troligen bli spelklar till Djurgårdens sista träningsmatch mot Färjestad.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Matt Lorito, till vänster, under tiden i Detroit Redwings.
Publisert:

LÄS VIDARE

Djupanalys: Så bra är Brynäs 2021/2022

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Djurgårdens IF

Ishockey