Kronwall sänkte Lee med omdiskuterad tackling

Niklas Kronwall gjorde sitt första mål för säsongen mot New York Islanders.

Men matchens snackis var en annan situation som Detroitbacken var inblandad i.

Anders Lee blev liggande på isen efter en omdiskuterad tackling från svensken.

Det var i den första perioden som New York Islanders forward Anders Lee kom åkande med full fart i mittzon. Men där tog det stopp då Niklas Kronwall delade ut en tuff smäll mot amerikanen.

Lee hade ögonen på pucken då han träffades av svensken och tog sig för huvudet efteråt.

– Det tuffa med att komma in från ”nord till syd” är att inte träffa huvudet alls. När du åker framåt är du i en position där huvudet är längst fram, du försöker träffa bröstet eller skuldran men ibland träffar du huvudet. Det är allt jag kan säga om det, sa Niklas Kronwall till media efter matchen.

”Det är hockey”

Kronwall blev inte utvisad för tacklingen, men det rörde upp rejäla känslor på isen och Lee tvingades gå ut i omklädningsrummet. Lee återkom sedan till spel i matchen.

– Jag hade huvudet nere eftersom pucken var vid mina skridskor och han satte in en bra axeltackling. Det är hockey, sade Lee själv enligt Detroit Free Press.

En som tycker att Kronwalls tackling borde resultera i avstängning är Martin Biron, tidigare NHL-målvakt och numera expert.

”Jag vet att Lee har sitt huvud nere men Kronwall träffar huvudet och det borde bli avstängning enligt mig. Jag tycker inte NHL har blivit ’mjukt’ men spelarna är så mycket större och snabbare än tidigare så den här typen av tacklingar får förödande konsekvenser på spelarna” skriver han på Twitter.

Innan tacklingen hade Kronwall hittat nätet för första gången den här säsongen. Islanders vann till slut med 3–2.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!