Karlsson: ”Känns fortfarande tufft”

avPer Bjurman

Foto: BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

LAS VEGAS. Inget kan kompensera för förlusten i Stanley Cup-finalen.

Men ett litet plåster på såret skulle en Lady Byng Trophy-vinst i natt ändå vara för William Karlsson. 

– Jag var inte den största när jag växte upp och fick försöka använda annat än fysik och det här är väl ett litet betyg för att det lyckades hyggligt, säger ”Wild Bill” till Sportbladet om gentlemannapriset han har chansen på efter blott tolv utvisningsminuter på 82 matcher

Det har gått knappt två veckor sedan Vegas Golden Knights förlorade Stanley Cup-finalen mot Washington Capitals och nej – William Karlsson och hans lagkamrater i Vegas Golden Knights har inte kommit över den smällen.

– Efter några dagar gick väl det värsta över, men det känns fortfarande tufft, säger ”Wild Bill” när vi träffar honom i hemstaden Vegas dagen innan NHL:s stora Award-gala.

– Capital har ju firat rätt mycket och inte för att jag följt dem aktivt men det är svårt att undvika helt och det är inte jätteroligt att se.

Nå, i natt kan William själv få lite tröst.

Han är nominerad för Lady Byng Trophy – priset till NHL:s mest sportslige och gentlemannamässige spelare.

– Jag skulle ju hellre vinna den stora bucklan än ett individuellt pris, men visst. Ett litet plåster på såren vore det. Det skulle kännas coolt att vinna, konstaterar han.

”Rätt snäll kille”

Det är ingen tillfällighet att den 25-årige prickskytten från Märsta nominerats för just Lady Byng. 

Han stod inte bara för säsongens mest magnifika genombrott med sina 43 mål. Han lyckades de facto dominera både offensivt och defensivt utan att dra på sig fler än tolv ynka utvisningsminuter.

Smeknamnet ”Wild Bill” borde kanske vara ”Kind Bill” istället.

– Ja, jag antar att jag är en rätt snäll kille, he he. Men, nja, det är bara min stil. Jag är inte särskilt aggressiv. Jag var inte den största när jag växte upp och fick försöka använda annat än fysik. Så är det fortfarande, jag använder klubban mer än kroppen, säger han och fortsätter:

– ”Lidas” sa nånting om det nån gång. Han åkte inte i sarghörnen och proppade särskilt många gubbar. Han använde klubban istället. Så försöker jag som sagt också spela och det här är väl ett litet betyg för att det lyckats hyggligt.

ARTIKELN HANDLAR OM