Brodin målskytt – Wild mot slutspel

Foto: Zach Parise och Jonas Brodin.
HOCKEY

NEW YORK. För någon månad sedan kändes de mer eller mindre avsågade.

Men Minnesota Wild har genomgått en veritabel pånyttfödelse och efter lördagens blytunga hemmaseger mot St. Blues har de åtminstone ena skridskoskenan inne i slutspelet.

– Vi har hittat tillbaka till vårt spel igen och var verkligen stabila i 60 minuter idag, säger målskytten Jonas Brodin till Sportbladet efter 6-3-segern.

Det var som att vi fick den slutgiltiga bekräftelsen i Excel Energy Center i St. Paul på lördagseftermiddagen.

Minnesota Wild är på riktigt – i år också.

Annars smockar man inte till St Louis Blues med 6-3 tre veckor innan playoff-starten.

– Nej, det är ett svårt lag spela mot. Tungt och fysiskt, och samtidigt har de gott om skickliga spelare, säger Jonas Brodin när vi når honom på telefon.

– Men vi spelade riktigt stabilt idag. Vi svarade verkligen för en 60-minutersmatch. Samtidigt hade vi väl lite tur med några studsar, men har man när det går bra.

”Vi har hittat tillbaka”

Så vad är det som hänt?

Tidigare i vintras såg det ut som att Wild efter några säsongers spikrak kvalitetsstegring hade tagit ett steg tillbaka och skulle få svårt att ens nå playoff, men en bit in i januari vände allt.

– Vi har hittat tillbaka till det vi är och spelar vårt spel igen, fortsätter ”Bacon” Brodin”.

– Sedan fick vi ett stort lyft när dem trejdade hit Devan Dubnyk, målvakten. Han har varit helt fantastiskt.

Jonas har varit utmärkt själv också – och passade på att göra mål mot Blues idag.

”Fick iväg fladderpuck”

– Det var rätt tursamt, jag fick iväg en fladderpuck som gick in på. Men det är ju ändå roligt att få göra mål, säger han.

– Jag känner mig överhuvudtaget nöjd med min säsong. Jag tyckte jag hade en dipp förra året, men nu känns det som att jag spelar som jag ska igen.

Och nu kan nog den 21-årige värmlänningen börja bespetsa sig på ett nytt playoff-framträdande.

Efter dagens seger har Wild fem poängs marginal ner till strecket – och till och med lite häng på Chicago på tredjeplatsen i divisionen.

– Ja, slutspelet är ju vad vi krigar för. Men det är tajt och hårt och vi måste försöka vinna några oerhört viktiga matcher framöver, konstaterar han.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL