Robin Lehner

Lehner knockad av lagkamraten

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

”Det var otäckt”

NEW YORK. Det var en dyster natt för svenska målvakter i NHL.

Robin Lehner knockades av en lagkamrat i Ottawa – och Viktor Fasth fick hjälpas av isen med en svår skada mitt under Edmontons straffavgörande i Winnipeg.

Mindre än en minut återstod av mötet mellan Ottawa Senators och Carolina Hurricanes när Sens-forwarden Clarke MacArthur under en närkamp fastnade i en motståndare och på något sätt krockade med egna målvakten Robin Lehner.

”Det var otäckt”

Båda blev liggande på isen och för MacArthur var läget så illa att det ett tag såg ut som att han skulle behöva bäras ut på bår, men till slut tog han sig till omklädningsrummet för egen maskin.

Ingen av dem återkom sedan mer i matchen.

– Det var otäckt. Men just nu har jag ingen mer information än det är rätt blåslagna, säger coachen Dave Cameron.

Stoppade 42 skott

Någon timme senare försattes näste svenske keeper ur stridbart skick.

Viktor Fasth hade stoppat 42 skott under 65 minuters spel i Edmontons bortamatch mot Winnipeg, men straffavgörandet hann inte mer än börja förrän hans kväll var över.

Jets-stjärnan Blake Wheeler gjorde en snygg fint och Fasth gick ner i en konstig ställning och gjorde sig så illa att han fick ledas av isen, oförmögen att stöda sig på ena benet.

Det är oklart om han slet upp en gammal ljumskskada eller vred sönder ett knä, men det såg inte roligt ut.

Problemet för Senators och Oilers är att bägge lagens förstamålvakter – Craig Anderson respektive Ben Scrivens – redan är skadade sedan tidigare, så såvida de inte kan genomföra akut-trejder ser det ut som att de får klara sig med orutinerade tredjemålvakter framöver.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Robin Lehner

Ottawa Senators

NHL

Viktor Fasth