Krüger: ”Han är en klassvärvning”

1 av 3 | Foto: Marcus Krüger kramas om av Joakim Nordström (42) och Andrew Shaw (65).
HOCKEY

NEW YORK. Chicago Blackhawks har laddat om och skjuter skarpt igen.

Det blev tydligt när de körde över Carolina hemma i United Center i natt.

– De senaste två månaderna har vi inte riktigt spelat som vi kan och vill, men det här blev en väldigt lyckad nystart, säger målskytten Marcus Krüger till Sportbladet efter 5-2-segern.

Säsongen vältes över ända för Blackhawks när superstjärnan Patrick Kane förra veckan skadade ett nyckelben så illa att han tvingades till operation och nu inte verkar kunna spela mer hockey förrän i en eventuell konferensfinal i slutet av maj.

Innan den olyckan hade klubbledningen inga större planer på aktiviteter på trejdmarknaden, men med ”Showtime” satt ur stridbart skick korrigerades den strategin i grunden och innan måndagens deadline hade man plötsligt knutit till sig Arizona-centern Antoine Vermette, finländske backveteranen Kimmo Timonen och San Jose-forwarden Andrew Desjardins – och skeppat iväg sådana som Ben Smith, Tim Erixon och Klas Dahlbeck.

”Ett starkare lag”

– Ja, det hände väldigt mycket på kort tid och det är såklart trist att behöva ta farväl av goda vänner och så, men det känns som vi blivit ett starkare lag nu, säger Marcus Krüger när vi når honom på telefon i The Windy City.

– Det går visserligen inte att ersätta Kane, han gör saker som ingen annan klarar av, men vi har stärkt laget på andra sätt. Vermette är till en exempel en klassvärvning som gör att vi nu är väldigt starka på centersidan.

Ja, den förnyade slagkraften var uppenbar mot Carolina i natt. Hawks gjorde ett mycket potent intryck och slog gästerna med klara 5-2.

– De senaste två månaderna har vi inte riktigt spelat som vi kan och vill, men det gjorde vi ikväll. Det känns som det blev en väldigt lyckad nystart, fortsätter ”Kryckan”.

– Eftersom vi haft lite trögt med målskyttet ett känns det också väldigt skönt att vi fick sätta några baljor.

Satte en retur

Ja, en av dem gjorde den 24-årige stockholmaren själv – på en retur i slutet av andra perioden.

– Kul såklart. Näst efter att vinna finns ingen skönare känsla än att göra mål, säger han.

Niklas Hjalmarsson stod å sin sida för en assist.

ARTIKELN HANDLAR OM