Alfredssons nya hyllning i Ottawa

Publicerad 2015-03-06

Daniel Alfredsson gjorde 17 säsonger i stadens NHL-lag.

I natt fick han fick motta nyckeln till staden Ottawa.

– Jag tror att jag alltid underskattar uppskattningen jag får i den här staden, säger Alfredsson till sportsnet.ca.

Följ ämnen
NHL

I december avslutade Daniel Alfredsson sin NHL-karriär genom att skriva på ett endagskontrakt med Ottawa Senators och sedan hyllas med en avskedsceremoni inför fullsatta läktare i Canadian Tire Center.

– Det är den kanske bästa stunden på isen någonsin, så överväldigande att det nästan inte går att greppa, sa Alfredsson då.

I natt var det dags för nästa hyllning. Under en ceremoni i stadshuset i Ottawa fick han ta emot hedersutmärkelsen ”nyckeln till staden” av ställföreträdande borgmästaren Bob Monette.

”Underskattar alltid uppskattningen”

– Jag tror att jag alltid underskattar uppskattningen jag får i den här staden och gensvaret jag har fått har varit överväldigande ibland. Jag är väldigt stolt över att få den här utmärkelsen och det är någonting jag vill dela med alla som hjälpte mig att få den, säger Daniel Alfredsson till sportsnet.ca.

Under ceremonin beskrev beskrev Monette, enligt Ottawa Citizen, Alfredsson som: ”En fantastisk ledare i vårt samhälle, på och utanför isen. Hans bidrag till välgörenhet i Ottawa har varit anmärkningsvärda”.

Alfredsson spelade 17 säsonger i Ottawa Senators, varav 13 som lagkapten. På 1246 NHL-matcher gjorde han 1157 poäng.