Leksands IF

”Ryno-effekten” ska hjälpa Leksand

Av: 

Hans Abrahamsson

HOCKEY

Alsenfelt tror lagkaptenens underskrift lyfter laget

VÄSTERÅS. Johan Rynos långtidskontrakt kommer att gynna Leksand i slutstriden.

Det är landslagsmålvakten Oscar Alsenfelt, 27, övertygad om:

– Blir ett lugn och en trygghet i truppen. Man kan leva i nuet och fokusera på det man ska, säger han.

Han var inställd på en träningsvecka med Leksand, men i måndags ringde telefonen och Oscar Alsenfelt blev blixtinkallad till Tre Kronors dubbellandskamper mot Finland. Och i den första matchen i kväll får just Alsenfelt förtroendet:

– De var inte mycket att fundera över när de ringde, bara att hänga på. Jag är hellre här än hemma och tränar. Nej, det ska bli skitkul, säger Oscar Alsenfelt.

Direkt efter de två landskamperna mot Finland blir det några direkt avgörande veckor för Alsenfelt och Leksand: Då avgörs om det blir möjlighet till slutspel  – eller kval för att säkra nytt SHL-kontrakt. Leksand slåss i första hand med Brynäs för att undvika kvalspel.

Ska vara med och slåss om slutspel

– Det kommer att bli spännande. Säsongen har varit en riktig bergochdal-bana för oss och med tanke på de sju förlusterna i början har nästan varje match varit på liv och död.

Leksand hade ryckt åt sig ett litet försprång, men åkte på två förluster i de två avslutande matcherna.

– Det var först i de två senaste matcherna vi för en gångs skull nästan kunde tappa någon poäng och då märkte man direkt hur vi gick ner oss och inte presterade så bra som vi måste. Nu är det jäkligt tajt igen och jag hoppas vi kan komma upp på den nivån vi varit under en längre tid och att inte musten går ur oss. Vi har lag och kapacitet att absolut vara med och slåss om slutspel.

I början av veckan gick Leksand ut med att Johan Ryno, 28, skrivit under ett femårskontrakt, visserligen med en KHL-klausul. Men lagkaptenens underskrift tror Alsenfelt betyder en hel del, inte bara för Ryno utan för hela laget. Tillsammans med att Tore Jobs kommit in som tillfällig sportchef.

Underskriften lyfter hela laget

– Många har utgående kontrakt och det är många som har funderat på vad som händer nästa år. Finns det ingen sportchef är det svårt att få svar på sina frågor. Nu när vi äntligen har fått en sportchef och Ryno har skrivit på tror jag säkert att han (Ryno) känner sig tryggare och kan prestera ännu bättre.

Tror du att Rynos underskrift även påverkar laget positivt.

– Ja, på så sätt att det blir ett lugn i truppen och många får svar på sina frågor och reder ut eventuella problem som de har haft med framtida kontraktsfrågor. Det blir ett lugn och en trygghet och man kan leva i nuet och fokusera på det man ska.

SHL startar nästa vecka igen. Och på torsdag kväll (12 februari) möts Brynäs och Leksand i Gävle.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Leksands IF