Luleå HF

Talangen har matchats hårt

Av: 

Jasmin Frljevic

HOCKEY

”Kände mig som en traktor”

Lucas Wallmark
Lucas Wallmark

Luleås Lucas Wallmark har matchats hårt under säsongen, både i klubblaget och landslaget. Hittills har talagen spelat 71 matcher och kroppen visar trötthetstecken.

– Jag kände mig som en traktor ute på isen, säger han till NSD.

Wallmark har stått för en fin säsong och hunnit med 14 poäng för sitt Luleå på 39 spelade matcher. Men förutom matcherna med klubblaget har talangen hunnit spela ett JVM, en landslagsturnering och utvecklingscamp med NHL-laget Carolina Hurricanes.

Antalet matcher? 71 har det hunnit bli.

”Tung i kroppen och skallen”

Innan bortamötet med Djurgården innan uppehållet var Wallmark uppsatt som extraforward. Ett beslut som togs i samråd med tränaren:

– Jag kände för ett tag sen att jag var tung i kroppen och skallen, säger Wallmark till NSD. Någon gång tar batteriet slut och jag kände väl att det gjorde det, så då pratade jag med ”Jocke” (Joakim Fagervall) och sa som jag kände och då fick jag vila några dagar där.

– Jag var slut. Jag var seg, jag kände mig som en traktor ute på isen, säger Wallmark.

Tappat fem kilo

Det fullspäckade schemat tog även ut sin rätt på Wallmarks vikt. När han återvände från JVM i Kanada hade han skalat av fem kilo från sin kroppsvikt. Nu har Luleå-spelaren hunnit vila i några dagar då han inte fanns med i Tre Kronors trupp under matcherna mot Finland. En sorts vila Wallmark inte varit van vid.

– Det var lite ovant faktiskt, det var några år sen. Men det var skönt att få vara hemma och ta det lugnt.

I kväll väntar en viktig bortamatch, mot hemmastarka Linköping, i jakten på en sjätteplats som tar dem direkt till slutspel.

– Det är playoff-matcher hela buntern för oss så vi får se till att börja vinna direkt. Vi ska åka ner dit och göra en bra match och ta tre poäng. Sen får vi ta det därifrån, säger han till NSD.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Luleå HF

Lucas Wallmark