Hyllar Lövenfansen efter vändningen

HOCKEY

Björklöven kom tillbaka från underläge tre gånger – och vann sedan på straffar.

Då hyllar Stefan Öhman hemmapubliken.

– De bär oss fram och ger oss extra energi, säger matchhjälten till Viasat.

Foto: Stefan Öhman jublar med Jonathan Harty (arkivbild).

Björklöven avslutade Hockeyallsvenskan starkt och det var framför allt på hemmaplan som de imponerade.  Umeålaget avslutade med åtta raka segrar i T3 Center, men mot Mora hade de problem i grundserien. Båda mötena på hemmaplan slutade med förlust för Björklöven, och det var också Mora som tog ledningen, genom Matthew Fornataro, när lagen möttes i Slutspelsserien.

I början av andra perioden kvitterade Stefan Andersson och det var startskottet på en målkavalkad. Inom loppet av två minuter och 18 sekunder blev det tre mål och ställningen var då 2-2.

Nära 5000 åskådare

I mitten av perioden tog Mora ledningen, för tredje gången i match, men hemmalaget gav sig inte och fick också till en kvittering genom Karl-Johan Lundström inför 4 786 åskådare.

– Vi visste att det skulle komma mycket folk. Vi har alltid bra stöd här hemma. De bär oss fram och ger oss extra energi, säger Stefan Öhman till Viasat inför tredje perioden.

”Helt otroligt”

Några fler mål blev det inte och matchen gick till straffar. Där vann hemmalaget efter att Stefan Öhman gjort det matchavgörande målet.

– Helt otroligt. Jag tror det är tolfte gången den här säsongen som vi lyckas sno åt oss två poäng. Killarna gör det jättebra. Vi möter en bra motståndare, och likt förbaskat hittar killarna vägar att vinna, säger Björklövens tränare Mats Waltin.

För Björklöven var det andra raka tvåpoängaren i Slutspelsserien. För Mora var det däremot andra raka enpoängaren.

– Det var en kamp. Vi hade våra chanser, de hade sina chanser. Det var bra målvaktsspel från båda målvakterna. Vi hade lägen att gå ifrån med två mål, men vi lyckades inte, säger Moras tränare Jeremy Colliton till Viasat.

ARTIKELN HANDLAR OM