”Jag har varit ett vrak”

HOCKEY

Chris Abbott talar ut efter avstängningen

Chris Abbott stängdes av i SHL:s sista betydelselösa omgång efter en tackling mot huvudet.

Han missade play in-matcherna mot Djurgården och nu berättar han för första gången om avstängningen.

– Jag är så besviken på mig själv, säger han till Norrbottens-Kurriren.

Foto: Chris Abbott satte en tuff tackling mot huvudet på Erik Gustafsson.

Det var i grundseriens sista omgång, i matchen mot Frölunda, som Chris Abbott sänkte Erik Gustafsson med en tackling mot huvudet.

Gustafsson blev liggande på isen och Luleå-forwarden stängdes av i tre matcher samt fick böta 50 000 kronor.

Under matchserien mot Djurgården har Abbott inte velat prata med media.

– Under serien har jag har inte velat prata med någon i media om det, på grund av att jag har velat att laget ska kunna lägga allt fokus på matchserien. Det har varit tufft, speciellt när säsongen står på spel. Jag är besviken på mig, att jag satte mig och laget i den positionen. Lyckligtvis gjorde grabbarna två solida matcher och jag tycker vi var det bättre laget, säger Abbott.

”Otroligt jobbigt”

Eftersom att Luleå avgjorde matchserien efter två raka segrar och avstängningen sträcker sig fram till 10 mars är nu kanadensaren tillbaka för spel till kvartsfinalserien.

– Jag känner mig laddad och ser fram mot att få spela igen. Grabbarna gjorde ett bra jobb mot Djurgården, men det var otroligt jobbigt att se dem spela. Jag är inte speciellt nervös när jag spelar, men jag har varit ett vrak under de här matcherna, säger Chris Abbott.

Derby eller final-repris väntar

Luleå spelar sin första kvartsfinal på torsdag.

Vinner Färjestad mot Brynäs ikväll ställs laget mot rivalen Skellefteå. Vinner Brynäs blir det en repris på CHL-finalen mot Frölunda och Abbott ställs återigen mot Erik Gustafsson.

– Personligen tycker jag att matcherna mot Skellefteå är de roligaste man kan spela. Det är nog också bäst för vårt lag med kortare resor. Vi har också spelat bra mot dem och jag möter gärna dem i kvartsfinalen. Samtidigt har vi gjort bra matcher mot Frölunda och de har inte samma erfarenhet som Skellefteå, men för oss spelar det ingen roll vilket lag det blir.

ARTIKELN HANDLAR OM