NHL

Silfverberg rörd av Alfredssons hälsning

Av: 

Ha Ab

Per Bjurman

MOT NÄSTA TITEL?  Här firar Jakob Silfverberg med tränaren Tommy Jonsson. Snart kan "Silfver" vara tillbaka i hetluften. Ottawa, som är mitt uppe i NHL-slutspelet, jobbar på att få över guldhjälten för att delta i kvartsfinalserien mot New York Rangers.
MOT NÄSTA TITEL? Här firar Jakob Silfverberg med tränaren Tommy Jonsson. Snart kan "Silfver" vara tillbaka i hetluften. Ottawa, som är mitt uppe i NHL-slutspelet, jobbar på att få över guldhjälten för att delta i kvartsfinalserien mot New York Rangers.

HOCKEY

GÄVLE/NEW YORK. Först sköt han guldet till Brynäs.

Sedan fick Jakob Silfverberg NHL-stjärnan Daniel Alfredssons hyllning via Sportbladet.

– Otroligt stort av ­honom. Jag känner mig grymt hedrad, säger en rörd Silfverberg.

Om några dagar kan de två spela Stanley Cup-­slutspel tillsammans.

Han hyllades som den stora hjälten, guldmålades och var den självklara måltavlan för alla intervjuer. Men när Sportbladet fick ett par minuter med Jakob Silfverberg, 21, längst inne

i Brynäs omklädningsrum och visade sms:et från ­Ottawas lagkapten Daniel Alfredsson blev han först tyst i några sekunder – och utbrast sedan:

– Stort! Det är otroligt hedrande att han mitt under brinnande NHL-slutspel tar sig tid att skriva till mig. Alfredsson är en av de största i den svenska hockeyhistorien och det är verkligen så kul att han skriver till mig, säger Silfverberg som slog Alfredssons målrekord på tolv mål i ett och samma SM-slutspel.

Chefsscouten ringde

Brynäs stora guldhjälte skrev förra våren på ett treårskontrakt med Ottawa ­Senators med kravet att ­under den första säsongen bli utlånad till Brynäs. Trots starka påtryckningar från klubbledningen valde ­Silfverberg att stå på sig.

– Ottawas chefsscout ringde faktiskt mig och frågade om klubben hade gjort något fel. Men jag svarade att det inte hade något med dem att göra utan att ”Jacke” bara bestämt sig för att stanna i Brynäs, berättar veteranen Andreas Dackell som i slutet på 90-talet spelade fem säsonger i Ottawa.

Nu när SM-slutspelet nu är färdigt jobbar Ottawa stenhårt på att få över Silfverberg till Stanley Cup-slutspelet.

Just nu står det 2–2

i matchserien mot New York Rangers.

Sportbladet har redan ­berättat att förbundskapten Pär Mårts, som måste ge sitt godkännande, kan tänka sig att låta Silfverberg åka till Nordamerika.

"Njut av detta"

Och Silfverberg själv har inte på något sätt stängt några dörrar:

– Klart det är en dröm att få spela Stanley Cup, men vi får se vad som händer. Jag ska ta ett snack med min agent, det kan nog bli redan i morgon (i dag), och sedan får vi ta ett beslut.

Daniel Alfredsson hoppas givetvis att Brynäs­kaptenen kommer och ­hjälper Ottawa:

– Jag hoppas du kommer hit snart, men se också till att njuta av detta, säger han till Sportbladet.

Alfredsson, som missat de senaste matcherna på grund av en hjärnskakning, passar också på att skicka en guldhälsning till Silfverberg.

– Grattis, det har varit riktigt imponerande att följa dina framgångar härifrån Ottawa.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

NHL

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL