Tredje segern på fem dagar för Minnesota

avPer Bjurman

NEW YORK. Minnesota Wild verkar trivas i New York.
De tog i natt tredje raka segern i ”Metropolitan Area” på fem dygn – den här gången mot demoraliserade New York Rangers.

– Ja, det här gjorde vi riktigt bra, nu har vi gått om några lag för första gången på länge, säger värmländske centern Joel Eriksson Ek till Sportbladet efter 4-1-segern.

De vann med 5-3 mot New York Islanders i Brooklyn måndags, med 4-2 mot New Jersey Devils i Newark igår – och i natt fullbordade Minnesota alltså en grandios New York-trippel med en 4-1-seger mot New York Rangers på Madison Square Garden.

– Väldigt lyckat, säger Joel Eriksson Ek när vi träffar honom efteråt.

– Det är ju så tajt, framförallt i vår division, att varje match känns som en slutspelsmatch. Så det här gjorde vi riktigt bra och nu har vi gått om några lag på riktigt för första gången på länge.

Den 21-årige värmlänningen verkar haft en inspirerande vistelse i storstan för egen del också. Han gjorde sitt första mål på 40 matcher mot Islanders – och följde upp med ytterligare ett mot Devils. I natt blev det inga fullträffar, men det var inte långt bort.

– Nej, jag hade några bra lägen ikväll också, bland annat satt en puck i stolpen. Men så är det, ibland studsar puckarna in och ibland inte. Så länge laget vinner är jag glad.

Foto: Abbie Parr / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Joel Eriksson Ek (till höger)

Fråntogs sitt hattrick

Det var istället finländaren Markus Granlund och veteranen Eric Staal som fick fixa biffen i den ärevördiga arenan på sjunde avenyn. Länge såg det ut som att Granlund rentav hade gjort ett hattrick, men i slutet av tredje perioden fråntogs han något snöpligt ett av de tre målen.

Jesper Fast prickade, efter ett rätt så förträffligt klapp-klapp-spel med JT Miller, in hemmalagets tröstmål, men vare sig han eller någon annan i Rangers-lägret hade någon glädje av det.

Utförsäljning av truppen pågår för fullt och alla väntar på att måndagens trade deadline ska passera.

– Då kanske vi kan starta om på nytt, säger coachen Alain Vigneau

ARTIKELN HANDLAR OM