Tredje raka förlusten för New York Rangers

Publicerad 2012-03-10

Blackhawks Johnny Odyua matchvinnare med mål och assist

Glädjedödare Chicago Blackhawks svenske back Johnny Oduya förstörde kvällen för New York Rangers.

NASHVILLE. Luften verkar vara på väg att gå ur New York Rangers.

De åkte på stryk i natt igen – och har därmed för första gången på hela säsongen förlorat tre matcher i rad.

Den här gången var det Chicagos nya svenska backförvärv Johnny Oduya som förstörde kvällen med mål och assist.

– Roligt, det händer ju inte alltför ofta att jag gör mål, säger han efter 4-3-segern.

De har sett oslagbara ut under delar av säsongen och i två månader haft en närapå ointaglig ledning i den östra tabellen, men nu börjar det plötsligt skaka lite i New York Rangers nyss så solida fundament.

För första gången på hela säsongen har de den gångna veckan förlorat tre matcher i rad – och plötsligt är divisionsrivalen Pittsburgh uppe och flåsar dem i nacken. Penguins har bara fyra poäng upp till serieledarna nu.

– Det visar hur snabbt saker kan rinna en ur händerna i den här ligan. Jag vet inte varför det här händer, det är ett tufft piller att svälja, säger backen Ryan McDonagh till nhl.com.

”Vi gjorde en bra match”

Mot Hawks spelade Rangers dock bättre än i förlustmatcherna mot Ottawa och New Jersey.

– Ja, som helhet tyckte jag vi gjorde en bra match och spelade som vi ska spela. Men medan vi tidigare under säsongen hela tiden hittade sätt att vinna hittar vi sätt förlora nu, säger coachen John Tortorella.

I Chicagos omklädningsrum var tongångarna efteråt gladare – särskilt runt Johnny Oduyas lilla krypin.

Det var den 30-årige stockholmaren som med ett skott rakt in i trafiken framför Henrik Lundqvist 14.04 in i tredje perioden satte det matchavgörande målet.

– Det var ju kul, det händer inte alltför ofta att jag gör mål, säger han till Blackhawks hemsida.

Börjar få hemkänsla

– Men framförallt känns det här som en tung lagseger. Vi började lite trevande, men gjorde verkligen vad vi skulle tillsammans under andra halvan av matchen.

Oduya trejdades till Chicago från Winnipeg i samband med trading deadline i början av månaden – och säger sig redan trivas.

– Absolut, jag börjar få lite hemkänsla i stan nu. Killarna har också välkomnat mig på ett suveränt sätt och det finns ju enormt mycket skicklighet i laget, säger han.

Ett annat glädjeämne för Chicago var att backen Niklas Hjalmarsson kunde göra comeback efter sin hjärnskakning. Han spelade sin första match sedan 23 februari.

Följ ämnen i artikeln