Trots fiaskot – Malmö på väg mot kvalserien

Publicerad 2012-03-07

Har vaknat i sista stund: ”Det lag som ska vidare måste vinna resten av sina matcher”

Klasen och Malmö jublar efter segern.

Malmö är säsongens stora besvikelse men kanske har vaknat i säsongens elfte timme. Efter 4-2-segern borta mot Oskarshamn har mångmiljonbygget helt plötsligt slagläge på kvalserien.

– Men det är väldigt jämnt, säger veteranen Robert Carlsson.

Seriefavoriten och tippade elitseriekandidaten Malmö säkrade en förkvalplats med bara 57 sekunder kvar av grundserien tack vare storstjärnan Linus Klasens 1-0-mål borta mot Almtuna.

Laget gick in som fyra i förkvalet, och hade redan från början uppförsbacke med tre poäng upp till förstaseedade Västerås. Efter en snöplig förkvalförlust i premiären mot just Västerås såg drömmen om kvalserien långt borta ut.

– Vi sa inget speciellt efter den matchen. Det var bara att skaka av sig och gå vidare, säger Robert Carlsson.

Vaknat i sista stund

Och återigen verkar laget ha vaknat i sista stund.

Derbyvinsten mot Rögle följdes upp av 4-2 borta mot Oskarshamn, och helt plötsligt är Malmö tvåa i förkvalet, bara en pinne bakom Rögle, med tre matcher kvar att spela.

Alla fyra lagen ligger inom två poäng.

– Det är inte så mycket att snacka om, det är jämnt. Jag tror att det lag som ska vidare måste vinna resten av sina matcher. Det som talar för oss att vi hittat ett bra spel och är i bra form, säger Carlsson.

”Linus har varit riktigt bra”

Ytterligare en sak talar för Malmö: Linus Klasen. Fixstjärnan är i kalasform, toppar förkvalets poängliga och låg bakom två mål mot Oskarshamn. Bland annat så gav han Robert Carlsson öppet mål vid 3-0.

– Det var inte så svårt att sätta den, det var bara att hålla klubban i isen. Linus har varit riktigt bra på slutet och då är det enkelt att spela, säger Carlsson.

Förkvalet spelar igen redan på fredag och totalt spelas sex matcher på nio dagar.

– Jag tycker det är bra, det är ju ishockey man vill spela och det där med uppehåll är jag inte mycket för. För oss känns det här bra.