Växjö Lakers existens hotad

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-26

Klubben kan likvideras

Bolagsverket har lämnat in ett föreläggande om likvidering av Växjö Lakers.

Det innebär att klubbens existens kan vara i fara.

Växjö Lakers ekonomi förefaller vara allt annat än god just nu. Enligt Smålandsposten har klubben dragit på sig ett rejält skuldberg som kan komma att äventyra elitlicensen för spel i allsvenskan.

Exempelvis ska föreningen ha dragit på sig 17 betalningsanmärkningar senaste två åren och endast har tre procents soliditet.

Kommunen har gett klubben uppskov med försenade och framtida hyror på totalt 1,7 miljoner kronor.

Två påminnelser

Än värre är att klubbens bokslut för verksamhetsåret 2006(07 inte har blivit godkänd. Anledningen till detta ska vara att det saknas uppgifter om datum för årsstämma samt en underskrift från styrelseledamoten Roland Karlsson.

Bokslutet lämnades in den 30 november och därefter har Bolagsverket skickat två påminnelser samt utfärdat straffavgifter – utan att klubben har kompletterat sitt bokslut.

Om inte klubben kommer in med uppgifterna innan 17 juni kan konsekvenserna bli svåra.

– Om bokslutet inte godkänns har vi en föredragning för en jurist som beslutar om likvidation. Med omedelbar verkan tillsätts en advokat som likvidator. Likvidatorn skickar sedan en kallelse till de olika borgenärerna och efter sex månader görs ett likvidationsavslut.

– Om likvidatorn ser att det inte finns några tillgångar i bolaget kan han eller hon lämna över ärendet till en konkursförvaltare, berättar Lena Lidmark, likvidationshandläggare på Bolagsverket till Smålandsposten.

Följ ämnen i artikeln