Nedbäddat för Luleå

HOCKEY

Challe Berglund sjuk – missar ödesmatchen i kväll

Foto: FOTO: KAI REHN
FÖRKYLT för BERGLUND – och mORA? Timråtränaren Charles Berglund är sjuk och kan tvingas stanna hemma från dagens möte med Luleå. Det kan ge Luleå fördel i den hårda kampen med Mora om att undvika kvalserien.

Timrå kan avgöra dramat i eftermiddag.

Då ställde laget in träningen och huvudtränaren Charles Berglund sjukskriver sig.

– Jag är förkyld. Vill inte riskera att killarna blir nedsmittade, säger Berglund.

Återigen avgörs elitserien i den 55:e och sista omgången.

Dramat spelas upp mellan klockan 16.00 och 18.20 och i huvudrollerna finns Luleå och Mora.

Men även Timrå och Linköping har viktiga roller som motståndare till Luleå och Mora.

Nygårds får ta över

Det blir alltså så att Luleå ställs mot ett Timrå utan huvudtränaren Charles Berglund. Ett intressant läge för Luleå. Andretränare Pär Nygårds får totalansvaret.

– Tror inte att det spelar någon roll om Berglund är med eller inte. Timrå är klart för slutspel och kan spela avslappnat. Det är ofta en stor fördel, säger Roger Rönnberg, tränare för Luleå.

Förkylt för Mora?

Om Luleå vinner mot ett Timrå, utan Charles Berglund, kan det kännas bittert för Mora. De riskerar att tappa elitserieplatsen för en förkylning.

Men Moras andretränare Thomas Melin har inga tuffa synpunkter eller kritik över att Timrås huvudtränare kanske stannar hemma i Medelpad.

– Det ska inte påverka så mycket. Pär Nygårds är en bra tränare och sedan är det spelarna på isen som avgör, säger Thomas Melin.

Timrå valde att ställa in träningen. Spelarna hade det önskemålet och tränarduon var frikostig.

– Vi hade lite jippon inplanerade på fredagen. Bland annat skulle spelarna åka gocart och det fick räcka som aktivitet, säger en snörvlig Berglund, som valde att hoppa över gocarten.

ARTIKELN HANDLAR OM