Karlssons milstolpe: ”Aldrig drömt om”

avPer Bjurman

LAS VEGAS. William Karlsson nådde en klassisk milstolpe i natt.

Den svenske succémannen i Las Vegas sprängde 30-målsbarriären när Golden Knights knockade Edmonton.

– Det hade jag aldrig kunnat drömma om, men nu är jag här och det är väl bara att fortsätta, säger han till Sportbladet efter 4-1-segern

Han har aldrig gjort fler än nio mål på en säsong under sina fem år i NHL, så det fanns förstås ingen som kunde föreställa sig att William Karlsson skulle nå den klassiska 30-målsbarriären i år – allra minst som han hörde till spelarna som i somras hamnade hos det gravt nederlagstippade expansionslaget i Vegas.

Men i natt klippte den 25-årige Märsta-sonen – den mest överraskande komponenten i den mest överraskande historien i hela NHL-historien – alltså just den skalpen.

12.47 in i andra perioden i nattens match mot Edmonton hemma i sedvanligt sjövilda T-Mobile Arena kom han flygande på högerkanten, skar tvärt in framför Cam Talbot och prickade in 3-0.

1 av 3 | Foto: Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

I samma ögonblick noterades han också för NHL-karriärens 100:e poäng.

– Skönt att få det gjort. Jag har haft bra chanser i några matcher på slutet utan att kunna sätta pucken, säger ”Wild Bill” när vi träffar honom i de gyllene riddarnas omklädningsrum.

– Jag hade verkligen aldrig kunnat drömma om det här innan säsongen, men nu är jag här och varför sluta? Det är bara att fortsätta.

Bäst av allt:

Pappa Lars och brodern Kristoffer var på plats i ”Sin City” för det dubbla jubileet.

– Ja, vi hade hoppats att jag skulle göra det 30:e målet nu när de är här på besök och att jag fick till det känns väldigt kul, säger han och sneglar mot den historiska pucken materialförvaltarna sparat åt honom i omklädningsrumsskåpet.

Golden Knights har nu 25 matcher kvar av grundserien och William – som hyllas med strofer från ”Världens bästa Karlsson” under hemmamatcherna! – är knappast färdig med det här.

– Nej, instämmer coachen Gerard Gallant, mig skulle det inte förvåna om han når 40 mål också.

– ”Bill” har varit en av våra bästa spelare ända sedan början och fortsätter vara det kväll efter kväll. Jag är väldigt glad för honom att nått den här milstolpen.

Marcus Sörensen gjorde NHL-karriärens snyggaste mål när hans San Jose slog Vancouver i natt.

Den 25-årige svensken fick pucken i mittzonen, styrde in över blålinjen och snärtade in en riktigt missil bakom Anders Nilsson.

Till slut vann hajarna med 4-1.
Daniel Sedin gjorde Canucks tröstmål.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM