Vann lotteriet – nu kan de välja Dahlin

avAdam Borg, Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NASHVILLE. Det gick som väntat.

Buffalo Sabres vann nattens draftlotteri – så det är med all sannolikhet där svenska supertalangen Rasmus Dahlin, 18, kommer att hamna.

– Vi är otroligt exalterade, säger klubbens general manager Jason Botterill.

För första gången sedan 1989, när Mats Sundin tingades först av alla, kommer en svensk av allt att döma få äran som förstaval i årets NHL-draft i Dallas 22 juni.

Så nattens lottdragning i Toronto, där det bestämdes vilken NHL-klubb som får välja först, var förstås osedvanligt intressant ur blågult perspektiv.

Och det slutade alltså med att Buffalo – tabelljumbo i årets grundserie och alltså laget som hade bäst chans i lotteriet – vann.

Foto: TT / BILDBYRÅN

”Perfekt var han än hamnar”

Därmed är det i princip klart att det är där Rasmus Dahlin – den 18-årige Trollhättan-sonen som spelat med Frölunda i SHL fram tills nu – kommer inleda sin NHL-karriär till hösten.

– Vi är otroligt exalterade och ser fram emot att få knyta till oss en riktigt superb hockeyspelare, säger general managern till NBC.

Botterill fick också frågan om Dahlin när han träffade pressen efter lottningen.

– Han är en back alla 31 lag i NHL vill ha. Han har kvaliteten att komma med fart och skapa lägen offensivt. Han har kvaliteten att mäta sig med andra lags toppspelare.

Sportbladet var under natten i kontakt med Dahlins nordamerikanske agent, Don Meehan, men i och med att det i formell mening inte är spikat att Buffalo verkligen väljer hans klient hade han inte så mycket att säga.

– Jag kan inte spekulera i vad som händer, men Rasmus kommer att passa perfekt var han än hamnar, så mycket kan jag säga.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL